Diverse mutaties Peperstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-05-2005 | Gewijzigd op: 29-10-2021
Het perceel Peperstraat 7, waar mr. Peter Smit woonde, is van generatie veranderd. Peter Smit is naar Vught verhuisd.
Zijn huis en erf worden eens flink aangepakt en voor herbewoning geschikt gemaakt voor een nieuwe generatie [de dochter van Peter] Smit.[zie foto hieronder]
Het pand Peperstraat 17 is verkocht aan de Bossche makelaar en woningverhuurder Piet Persoons tenminste ..
 
Peperstraat 17 recentelijk -oorjaar 2005- verkocht.

foto's © gerard monté, 13 mei 2005
 

Het pand dat –volgens oude adresboekjes - jaren bewoond is geweest door Broekhof [een portier] werd laatstelijk bewoond door de Johnny & Nolly Manders en recentelijk door een alleenstaande vrouw. Het pand blijft dienen als woonhuis voor Persoons dochter. Even verderop is het grote zakenpand op nummer 3 te huur, evenals het belendende pand op nummer 5. Dat laatste was eigendom van het bisdom die haar kantoren concentreert op Parade 11. Op nummer 3 hield in de jaren zestig/zeventig tandarts Franssen praktijk. Scott nam de praktijk van Franssen na diens dood over. Meer in onze tijd heeft daar de architect Wilco Meeuwis zijn kantoor gehad.
Na Meeuwis’ vertrek naar Spanje is er de Vastgoedmij Crescendo Properties ingetrokken, die eerder al vooraan op de Peperstraat zat. Van de drie compagnons van deze projectontwikkelaar is Van Leeuwen uitgetreden. Maar Frank Punte en Lips [Uden] bleven over. Deze Lips, diirecteur van Lips Capatal Group, kocht twee jaar geleden het landgoed Craaijestein van de gebrs. Groenewoud. De Groenewouds zijn kantoor gaan houden op de Isabellalaan/Vughterpoort.
 
Peperstaat 5, voormalig bisdompand te huur en rechts Peperstraat 3 met bureau Crescendo dat naar Craaijenstein verhuisde, staat te huur.

foto's © gerard monté, 13 mei 2005.