Bossche 'Zangeres zonder Naam' zat bij 'Koffietijd'

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2011 | Gewijzigd op: 13-11-2011
Hans van Haren zat afgelopen dinsdag 8 november 2011 in het tv-programma Koffietijd, maar dan wel in de laatste vijf minuten. De redactie had een item bedacht nav de musical rond de Zangeres zonder Naam. Een rol die magnifiek  door Ellen Pieters wordt vertolkt. De musical 'Ode aan de 'Zangeres zonder Naam' is een productie van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

De Hollandse Mary Servaes als de Zangeres zonder Naam.

Ter opluistering van het populaire ochtendprogramma waren er drie imitatie-Zangeressen zonder Naam uitgenodigd, die kort hun ervaringen met Mary Servaes mochten vertellen. De presentatie was dinsdag in handen van Quinty Trustfull en Pemille La Lau.
Hans was de enige die Mary werkelijk- 30 jaar geleden -had meegemaakt. Helaas wist Hans, die wel op haar kamer was uitgenodigd en een foto uit die tijd had bewaard, niet veel over de echte zangeres te vertellen. Alleen dat zij erg uniek was. Mary Servaes was de eerste homomoeder, aldus Hans die op zijn manier wel een erg goede vertolking van de zangeres deed.
Hans van Haren begon in 1976 met het vertolken van de Zangeres zonder Naam door een door Joop van Zantvoort bedachte  talentenjacht in de Bossche homobar Chez Nous. Daar zong Hans -in play back- enkele liedjes van Servaes en won daarmee die bewuste editie van de talentjacht, die zich in de hoogtijdagen van de Chez Nous afspeelde.
Klik op Koffietijd 8-11-2011

Kort cv van Mary Servaes

De protestante 'Zangeres zonder Naam' werd op 15 augustus 1919 in Leiden geboren als Rietje Bey. Toen zij overging tot het katholieke geloof ontstond er een breuk met haar ouders.
Het Limburgs accent kreeg ze door haar kennismaking met de uit Maastricht afkomstige Jo Servaes. Mary Servaes-Bey overleed op 23 oktober 1998 in Horn.