Stultiens, Mechtild

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2011 | Gewijzigd op: 11-03-2012
Laatste nieuws dd. 16 december 2011 Huwelijk
Mechtild Stultiens trouwt in mei 2012 met haar meest succesvolle 'project':  Robert van Straaten.
Veel geluk alvast, te beginnen in het nieuwe jaar !

Mechtild Stultiens getekend door Saskia Vugts.
[expositie foyer TheateradParade]

foto © paul kriele, 9 maart 2012.

Mechtild Stultiens is geboren in Vught, waar ze het Maurick College volgde. Ze studeerde aan de Universiteit van Utrecht Spaanse Taal, Letterkunde en Communicatiewetenschappen.
Mechtild Stultiens is lid van de Rotary en lid van de 'Vrienden van het Stedelijk Museum SM's.
In 1994 richtte zij in Parijs het bureau Artishock Projecten op.

Begin 1995 startte het kantoor vanuit de Dorpsstraat in Vught, maar Mechtild woonde en werkte in 1997 in Rouen [project Tour de France] en in 1988 in Bordeaux [FIFA WK voetbal].
In het najaar van 1998 stapte Mechtild Stultiens van free-lancer over naar een full-time baan. De Artishock b.v. was opgericht en opereerde toen vanuit haar woonhuis aan de Pettelaarseweg.

Met haar eerste medewerkster [projectleider pr & communicatie] Maaike van de Wiel nam Mechtild in 2000 haar intrek in het voormalige Stedelijk Gymnasium [nu Van de Ven & Van de Ven antiquairs] in het Nachtegaalslaantje.

In 2004 volgde de verhuizing naar de Koningsweg, waar in het 'Koningshuis' [voormalige PNEM-hoofdkantoor] een pent office wordt benut door 10 personen, onder wie conceptbedenkers, artdirector/stylist, projectleiders events en logistiek en planning, projectleiders PR en marketing en projectassistenten, secretariaat.

Mechtild Stultiens, directeur/eigenaar van Artishock Events & Marketing.

foto © paul kriele, 19 november 2011.

Met Artishock een bureau voor Events en Marketing, raakte ze in één keer sterk bekend in de stad, toen zij in 1996 de pr en communicatie rond de start en proloog van de Tour de France mocht organiseren.
Daarvoor had zij in Frankrijk op een gelijksoortige manier het WK voetbal [Bordeaux 1998] en de Tour de France [1997 start Rouen] begeleid.
Vanaf die tijd krijgt Artishock vanuit gemeentewege diverse opdrachten toegeschoven.

Buiten de promotie en communicatie van de Tour de France in 1996, heeft Mechtilds bureau veel meer in haar portefeuille, zoals de inzet op gebied van pr en communicatie voor bedrijfsfeesten/bijeenkomsten of d eorganisatie ervan.
Bij de accounts komen ook voor de gemeenten Boxtel, Hellevoetsluis, St .Michielsgestel, Utrecht en Veghel.

Voor Den Bosch 'doet' Artishock ook de promotie en begeleiding van de vestingloop, de promotie rond de vestingwerken, Hoofdstad van de Smaak, eerste paal Jeroen Boschziekenhuis inkl. personeelsfeest, Erasmusfestival, koninklijke bezoeken en Koninginnedag 2007, uiteenlopende activiteiten rond Jeroen Bosch.

Haar bureau Artishock startte in een eigen woonhuis in Vught, maar al enige jaren geleden heeft de zich uitdijende organisatie met rond de 30 medewerkers, haar intrek genomen in het voormalige hoofdkantoor van de PNEM [*1921] aan de Koningsweg. Korte tijd- tot 2006- was het bureau gevestigd in het voormalig Stedelijk Gymnasium in het Nachtegaalslaantje.

Een edel gebaar deed Artishock dit jaar [2011] was om haar medewerkers -in opdracht-1000 uur te doen besteden aan Cultuur. 'Cultuur' kan gaan van advies, concept-ontwikkeling, het organiseren van een evenement tot sponsor advies, grafische vormgeving of communicatie.
 Er kwamen 35 aanmeldingen binnen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kreeg de opdracht toegewezen. 
 Terug naar boven