Burger huwelijk Mechtild Stultiens met Robert van Straaten

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2012 | Gewijzigd op: 13-05-2012
Vanmiddag -vrijdag 11 mei 2012 - werd in de oude raadzaal van het stadhuis door burgemeester Ton Rombouts het burger huwelijk gesloten tussen Mechtild Stultiens, directeur/eigenaar van Artishock Events en Robert van Straaten, CEO bij DPD Pakketservice in Best. 
Er was een grote schare aan familie en vrienden bij de voltrekking aanwezig.
 
Rombouts begon met: ' Het wordt een feestelijke dag. Jullie hebben er zo naar uitgezien en nu spelen de zenuwen een rol, maar ik zal proberen die in het komende uur te doen zakken.'

Het binnentreden van het bruidspaar in de oude raadzaal van het Bossche stadhuis.
Rechts: De kus na het ja-woord.

foto's © paul kriele, 11 mei 2012.

Na de huwelijksvoltrekking overhandigde Rombouts enkele cadeaus waaronder een boekje dat herinnert aan het bezoek van Willem Alexander en prinses Maxima aan de stad en aan deze raadzaal. Het boekje was de uitgave met de Maxima diademen.
De burgemeester had ook een persoonlijk geschenk voor Mechtild vanwege haar haar opdrachten die ze voor de stad heeft gedaan.
Een boek over JeroenBosch waarin hij had geschreven:
Van harte proficiat nog vele mooie en gezonde jaren samen.’ 

Rombouts tot slot: 'Jullie gaan hopelijk een lange en gelukkige reis beginnen, de bemanning is bekend Robert je weet er is altijd maar een kapitein op het schip Bij tegenwind vraagt het stuurmanskunst. Ik wens jullie een behouden vaart en een behouden thuiskomst.'
----
Na de burgemeester  spraken nog een van Mechtilds beste vrienden, Piet Lathouwers, wier band is ontstaan uit de hockeytijd van Mechtild bij de dames van A1, waarvan Piet coach was.
Lathouwers droeg- kort - een gedichtje voor:
L’ A M O U R
En in een Frans hotelletje,
een soort antiekiteit,
heb ‘k met een mad’moiselletje
zo magnifiek gevrijd.
Terwijl ‘k verliefd haar lieve naam
wel tien maal zachtjes zei
ging ‘dans la rue’ onder ons raam
de Tour de France voorbij

Feyke Goudsmit, Roberts vriend uit diens Amsterdamse tijd, grapte wat over Roberts zwakheden en relaties waarvan hij er een heel alfabet kon opnoemen.

Ook een flink aantal jeugd was op de bijzondere huwelijksdag present.
Hiernaast  Bent Stultiens, Famke van Straaten, Yente Goudsmit en Tamar Goudsmit, die in de huwelijksmis als bruidsmeisje mochten fungeren.

foto © paul kriele, 11 mei 2012.

 Feyke haalde ook wat anekdotes aan over hun kameraadschap en reizen en over de bijzondere vriendschap van Robert en diens warme inzet voor zijn Joodse buurman. Niet voor niets noemde Goudsmit Robert '..een zeldzaam gevoelig en warm mens.'

Nog door Feyke Goudsmit 'bewaard' ondergoed van Robert, dat hij bij het zoekraken van een van de reiskoffers hij aan Feyke uitleende en nu terug kreeg....

foto © paul kriele, 11 mei 2012.


Na afloop werden de gasten op het stadhuisbordes feestelijk onthaald met champagne die geserveerd werd door een team van Hotel Central olv de Rademakers.Maar daarvoor vond de stadhuiskus plaats waarop er een gejuich losbrak bij de feestelijk geklede gasten [veel dames met sjieke hoeden op] en bij het toegestroomd publiek.

Aan het slot, voordat het echtpaar in een elektrisch aangedreven, witte open golfcar vertrok van het Marktplein, groepeerden de circa 90 gasten samen onder het stadhuisbordes voor een speciale groepsfoto.

Na de huwelijkssluiting poseert het echtpaar Mechtild Stultiens en Robert van Straaten op het stadhuisbordes 
en toont daar hun prille liefde met de bekende kus. foto's ©  paul kriele, 11 mei 2012

Het echtpaar trouwt morgenmiddag, zaterdag 12 mei 2012  in de Sint Jan, welke plechtigheid wordt begeleid door de bekende Bossche priester Antoine Bodar.
Na afloop is er  onder begeleiding van het Vughtse gilde een tocht naar de Orangerie waar het huwelijksfeest wordt gehouden.

De officiële trouwfoto met familie en vrienden voor het stadhuisbordes.

foto © paul kriele, 11mei 2012.

Artikel Van Straaten genomineerd als beste commercieel directeur  dd. 9 februari 2012. 
artikel: Mechtild trouwt op 11 mei 2012 dd. 16 december 2011
speciaal artikel rond Mechtild Stultiens  dd. 21 november 2011


Terug naar boven