Huwelijksfeest Mechtild van Straaten-Stultiens in Orangerie

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-05-2012 | Gewijzigd op: 14-05-2012
Een fotoreportage van het huwelijksfeest van Robert van Straaten en Mechtild Stultiens in een feestelijk uitgemonsterde Orangerie. Dankzij de organisatie van Artishock, Hutten, de kerkfabriek van de S t. Jan  en de bereidwillige medewerking van de gemeente verliep alles op rolletjes.  De ceremoniemeesters van Mechtild en Robert waren: Bart van Poppelen, Natascha Kiefmeijer en Lieke van Houtum.

In de overvolle Sint Jan hebben we de kerkgangers -individueel-  niet zo goed kunnen onderscheiden, maar in de Orangerie zagen we als voorname gasten voormalig Commissaris der Koningin Frank en ega Houben-van Lanschot en de oud-directeur generaal bij de NS Karel Noordzij, tevens voormalig Prins Amadeiro, proost en leden van de Zwanenbroeders en een groot aantal leden van de Rotaryclub Den Bosch, waarvan Mechtild lid is en dan de wethouders Huib van Olden, Jan Hoskam, die op 9 juni gaat trouwen, en Geert Snijders en twee directeuren van Heineken Den Bosch, Paul Bleijs en M. van Dorst.
Een mooie openingsfoto van een glunderend stel die genomen is tijdens de act van de Rotaryleden. Zij werden  daarbij geassisteerd  door afgestudeerden van de Koningstheaterakademie
.

foto © paul kriele, 12 mei 2012.

Sport alom. Na een vroegere hockeycarrière , vervolgens de WK voetbal in Bordeaux, de Tour de France in Rouen en de Tour in Den Bosch, staat de sportiviteit van Mechtild onomstreden vast.
Begrijpelijk  en  ook heel eervol voor de sportman in kwestie, dat zij de turner Youri  van Gelder had uitgenodigd en na die act -als vroegere  stuntvrouw-in-wording, ook nog zelf in de ringen ging. Robert moest wel volgen....

De Orangerie zag er toppie uit, met mooi publiek, feestelijk gekleed, ook de hoeden waren hier weer alom aanwezig.
-Links en boven, de zanger Stef Ekkel, bij wiens zang  van moderne en meezingers de zaal los van de vloer kwam
.
Cateraar Hutten en zijn crew deden uitermate hun best.

-In het voormalig koor van de kerk ontstond een paar uur lang een file van genodigden die het echtpaar en de familie geluk kwamen wensen.
-Links onder: Het team van Artishock.
 
foto's © paul kriele, 12 mei 2012.

De act van turner Yuri van Gelder, een optreden in het oude priesterkoor van de Orangerie/St. Jozefkerk....


-Boven: Vier maal Yuri van Gelder, de kampioen turnen aan de ringen en op de bok met zijn vriendin Katrina uit Brazilë.
-Rechts en onder: Daar deed de bruid niet voor onder.
En na haar hees in een volgepakte Orangerie ook een lenige Robert zich in de ringen
.

foto's © paul kriele, 12 mei 2012.
 

Optreden van de collega-leden van de Rotaryclub Den Bosch.

De Mechtildstory
.
De tekst hebben de gasten helaas niet kunnen inzien, evenmin de vertaling, maar de Rotary's voerden een project op dat zich rond het bruidspaar afspeelde. Het  klonk wel heel futuristisch.
De leadzangers waren: Peter Glas, Sjaak de Vries,
Norbert van Berckel en Pia Lindeman.


foto's © paul kriele, 12 mei 2012.

De Rotary voerden als het ware een project op rond een hoofdpersoon en dat was uiteraard Mechtild herself. Zij stond in dat, in het Engels vertolkt, huwelijks verhaal centraal. Het verliep al zingend en declamerend vanaf de Parade naar de Sint Jan en volgde daar de ceremonie. 
De vier leadzangers,  Pia Lindeman, Peter Glas, Norbert van Berckel en Sjaak de Vries, stonden steeds op bepaalde posten van waaruit zij de story 'monitoorden' en ervan aan het publiek verslag deden of het wel goed ging. De hoofdpersoon werd continu in haar presentatie [kleding, mode en make up] begeleid door de inbreng van 'assistentes' en 'visagisten'.
's Avonds was er voor speciaal genodigden een gala met onder meer een optreden van René Schuurmans.

Terug naar boven