'De Roode Leeuw' keert terug onder Marty Hermse

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2011 | Gewijzigd op: 28-11-2011
Het Diezehuys is het voormalige 'De Roode Leeuw' aan de Oude Dieze. Het was tot 1 december 2011 in beheer bij Léon van Berkel en zijn vrouw*. Maar Marty Hermse heeft de horeca van het pand, dat eigendom is van Monique Persoons [Monumenten bv ], weer gekocht. Vóór vertrek van Marty naar Aruba en vóór het overlijden van diens vader [1998] heeft deze Bossche familie 'De Roode Leeuw'** jaren lang geëxploiteerd. Het was behalve een biljartcafé, ook een verenigingszaak. Brouwer Heineken huurt het pand van Persoons.

Een beeld bepalend pand aan de Oude Dieze krijgt zijn oude naam 'De Roode Leeuw' terug.

foto © paul kriele, 28 november 2011.

Marty Hermse die het Diezehuys vanaf 1 december 2011 weer in eigendom heeft, geeft de zaak eerst een opknapbeurt en begint met een nieuwe formule als restaurant en dagzaak. De etage wordt tegelijk met deze aanpak door Hermse voor een eigen bewoning geschikt gemaakt.
Marty Hermse is tevens eigenaar van café/restaurant 'De Gereghthof in Vught.

*Léon van Berkel en zijn vrouw gaan verder als uitbaters van de 'Oude Helvoirtse Hoeve'
**De Roode Leeuw is niet echt de aller oudste naam, want bij een opknapbeurt van de gevel, een jaar of 15 geleden, kwam achter de lichtreclame HEINEKEN, de naam Schols te voorschijn. Tussendoor [jaren 2004-2005] heeft de zaak ook nog Jill's geheten. Correctie In dit pand woonnden de grootouders van Ingrid van de Mortel-Van Roosmalen. Haar vader is in 1924 daar geboren en het heette toen al 'De Roode Leeuw'.