Onduidelijkheid over nieuwe foodwinkel of horecazaak in Korenbrugstr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2021 | Gewijzigd op: 15-09-2021
Onduidelijkheid over nieuwe foodwinkel of horecazaak in Korenbrugstraat 
De Korenbrugstraat, waar de rijwielzaak van Kemps juist door de drukte van vrachtverkeer [laden en lossen]  en de wir war aan gestalde fietsen, vertrokken is, komt of een foodmarkt of café.  foto © paul kriele, 11 april 2020.

Voor het pand van voorheen Kemps rijwielen in de Korenbrugstraat is een aanvraag ingediend voor een foodmarkt. Maar volgens omwonenden gaat het om een horecazaak. Juist door de drukte van fietsers /fietsstallingen en het uit- en inladen van vrachtwagens, is Kemps jverhuisd naar het Stationsplein. Initiatefneemster is Stephanie Schulte van het nabij gelegen  café Carras. De bedoeling  is deze foodmarkt met andere ondernemers te gaan opzetten. De foodmarkt, die in  maart 2022  open moet gaan,  is geen zware, maar daghoreca [inklusief een bar...] De  openingstijden zijn van 10.00-22.00 uur.

De omwonenden, die vinden dat er met hen een open dialoog had moeten plaatsvinden, vrezen voor de leefbaarheid van en de toegankelijkheid tot hun straat. Bosch Belang heeft over de komst van deze zaak vragen gesteld aan het College [brief dd. 130923021].Stephanie zegt dat er wel een uitnodiging werd verstuurd maar dat er niemand op reageerde. 'Ik ga opnieuw de omwonenden informeren,' aldus Schulte in het BD [dd. 15092021].