Straattaferelen 2011

Bijzondere [straat-]beelden uit 's-Hertogenbosch 2011
Als u echt geïnteresseerd bent in Straattaferelen,  dan kunnen we u de pagina TATTOO aanraden met bouwvakkers  en vele anderen die we op straat tegenkwamen.
 
Gezien bij de supermarkt van AH in de Arena.
.
foto © paul kriele, 31 december 2011.
 
Deze opvallend geklede dame paradeert nagenoeg elke dag -en tamelijk vroeg -op de Stationsweg/Visstraat.

foto © paul kriele, 30 december 2011.
 
Gezien op Burg. Loeffplein: Kat op fiets...

foto © paul kriele, 23 december 2011.
 
Gezien op het Winterparadijs: Jeroen Bosch in combinatie met een loempiatent...

foto © paul kriele, 18 december 2011.
 
Donderdag 22 december 2011 werd door het bedrijf M&A, drilling en engineering grondboringen verricht als aanloop naar de bouyw van een parkeergarage.

foto © paul kriele, 22 december 2011.
 
Het wordt voor de HEMA, met het ongeordend plaatsen van fietsen, een steeds grotere wanorde. Als men zou kunnen dan zou men zijn/haar fiets nog in de zaak parkeren ipv er voor....

foto's © paul kriele, 19 december 2011.
 
Een zwerm kerstmannen bleek bij nadere studie een club vrijgezelle kerstvrouwen te zijn. Gezien op zaterdagmiddag 17 december 2011 op de
Zuidwal.

 foto © paul kriele, 17 december 2011.
 
Medewerkers van Stadstoezicht labelen regelmatig her en der gestalde fietsen. Zo ook op het Stationsplein, waar een warboel van fietsen heerst.
Met het oog op de gratis fiestenstalling in de nabij gelegen parkeergarage is er scherper toezicht. Na twee weken halen de medewerkers van Stadstoezicht de gelabelde en dus ongebruikte fietsen weg
.

foto © paul kriele, 14 december 2011.
 
De mannen van Tegelwerken Riitano maken het terras van de ingang voor het Stadskantoor weer up tu date.

foto © paul kriele, 12 december 2011.
 
'Kanaaltafereel': he containerschip 'Berkel' in de Zuid-Willemsvaart. Containervaart van APL,  een aspect dat Den Bosch in economisch opzicht graag versterkt wil zien.
foto © paul kriele, 1 december 2011.
 
Kauwgomvreters n de Visstraat, ofwel officieel Gom Busters. Elk jaar komt deze ploeg[ Ibrahim en collega Alger] iov de gemeente de Bossche binnenstadsstraten van kauwgom bevrijden. foto's © paul kriele, 1  [l.] en 19 december 2011 [r.].
 
Parade: Een stratenmaker en een elektriciteitsvoorzieningwagen blokkeren het busverkeer.

foto © paul kriele, 29 november 2011.
 
Aannemersbedrijf Gebrs. Voets en Van Rosendaal Infra uit Kerkdriel leggen nieuwe putjes aan op de Markt. De eersten, die 3 jaar geleden waren geplaatst, waren al doorgeroest. De stroomputjes, waarin de elektrische leidingen uitkomen voor de marktkramen, waren eind 2008 aangelegd.
foto's © paul kriele, 28 november 2011.
 
Treinreisje Den Bosch- Eindhoven [13.08 uur]:
a-sociale media...  
.

foto © paul kriele, 25 november 2011.
 
Een spontane groepsfoto rond drie Zwarte Pieten in de Karrenstraat.

foto © paul kriele, 23 november 2011.
 
In de eerste weken van november  zijn monteurs van Elektro Mulders in de binnestad druk bezig de sfeerverlichting op te hangen.

foto © paul kriele, 16 november 2011.
 
Parade: Piramides bljiven zorgenkindje.
foto's © marc venrooij, 11 november 2011.
Net op den ellufde van den ellufde vertikken het weer die piramides. Het moet niet gekker worden....
 
Het bedrijf Waterstralen uit Uitschellinga in Friesland, gaat maandagmorgen 7 november 2011 het tunstwerk op de Parade wegspuiten. Gat want de monteur Piet Speoelhof zat om 09.00 uur met een kapotte schrobber die was gebroken. Maar Piet had een reserve bij zich. zie ook het aanbrengen van dit kunstwerk  Labyrint van Imke van Dillen op
12 december 2008 .


foto © paul kriele, 7 november 2011.
 
Een hond  amper zo groot als een koektrommel. Patricia liet deze 6 weken oude Jack Russel uit op de Hinthamerpromenade op 1 november 2011 /09.30 uur.

foto © paul kriele, 1 november 2011
.
 
Een lage zon, bladeren op de grond, het is herfst, ook op Bastion Oranje.

foto © paul kriele, 31 oktober 2011.
 

Een tamelijk bepakt zwerversstel= Italiaans of Spaans sprekend, of misschien is het wel Roemeejns.. = dat al eerder werd waargenomen in de stad, bevoorraadt zich hier vanuit AH in de Arena. De jongste ook een vrouwelijk figuur [l.] lijkt,  als je haar aanspreekt, enigszins afwezig.  Gezien op de Weversplaats zondagmorgen 13 november 2011/09.15 uur.
foto's © paul kriele, 29 oktober en 13 november 2011.
 
Demonstratie tango [-lessen] in de Arena.

foto © paul kriele, 29 oktober 2011.
 

Den Bosch zag een dagje blauw van... ?


Touroperator Vacanceselect organiseerde voor 186 eigen mensen [die waren er dus] een tweedaags uitje in Den Bosch met spellen, een cryptische zoektocht en een feest  in het GoldenTulip hotel Central, waar de directie en wat moeizaam ter been zijnde personen logeren en de overigene in Mercure Rosmalen.

foto © paul kriele, 29 oktober 2011.

In een telefonische  toelchting geeft de personeelsfucntionaris Suzanne Hendriks aan dat Vacanceselect een groot internationaal bedrijf is dat elk jaar voor dit soort uitstapjes een ander land kiest. Dit keer kwam Den Bosch in beeld omdat de Product Group Manager, Madelon Seignette, toevallig een Bossche is die nu in Akersloot woont.
 
Lekker hapjes werden door studenten vrijdagmorgen 28 okotber 2011 [en in de toekomst wel vaker] rondgedeeld op de markt als promotie van de ambulante handel, zeg de marktkooplieden.

De kraam is een bedenksel van Duke Cultural Production.


foto © paul kriele, 28 oktober 2011.
 
Ina was door keurslager Slenders op de Schapenmarkt ingehuurd om passanten Parmaham te laten proeven.
'De ham smelt in je mond,' volgens de slagersdeskundige. De klantenpromtoie was een actie rond het koperen bestaan van Slagerij Slenders.


foto © paul kriele, 28 oktober 2011.
 
Veteranendag 27oktober 2011
landing van infanteristen van 12e Bataljon van Van Heutsz naast het monument van de eerste Bossche vliegenier Henri Bakker aan de Hekellaan.


foto © paul kriele, 27 oktober 2011. 
 
 
Echt Bosch tejater
Gezien een oorlogsverslaggever op veteranendag 2011. 

foto © paul kriele, 27 oktober 2011.
 
Opstoppingen door het laden lossen bij TheateradParade en dan nog zou er op deze plek een groter- met meer faciliteiten - theater moeten komen.....?
foto © paul kriele, 27 oktober 2011.
 
Lijnenspel van bouwkranen op bouwterrein Noordbrabants Museum aan de zijde Weversplaats.

foto © paul kriele, 25 oktober 2011.
 
Een dertigtal jongeren [jongens] gingen vrijdagmiddag 20 oktober 2011 per trein naar Deurne/Helmond om zich daar met hun skatebord uit te kunnen leven.

foto © paul kriele, 20 oktober 2011.
 
Vrijdag 20 oktober 2011: Even wachten in de Vughterstraat met deze DAF 33, de bruidswagen waarmee Rosmalenaar Henry Schepens en zijn uitverkoren levenspartner Eveline van Hal zich naar het stadhuis begaven voor de huwelijkssluiting [13.30 uur].
 De DAF 33 werd overigens verhuurd door BOS Oldtimers.
Let goed op het nummerbord....

foto's © paul kriele, 20 oktober 2011.
Overigens met oog voor detail, want de kleur van de liefde straalt door op zowel de stoelbekleding als op de bruidsjapon als op Henry's stropdas.
Vanavond is het huwelijks feest in Fleurie op de Driesprong in Rosmalen. Henry, die werktuigbouw studeerde, is ingenieur bij het bedrijf van graafmachines Caterpillar en Eveline is  onderwijzeres van groep 5  op basisschool DeVlinder.
 
Kruisbroedersstraatje
Den Bosch heeft nu ook een grachtenpand, zoals eigenaar Fedde Vennix het rechter perceel van zijn nieuwe project langszij de Binnendieze noemt.

foto © paul kriele, 19 oktober 2011.
 
'De Kardinaal' heet dit appartementengebouw dat eind dit jaar [2011] wordt opgeleverd. Het staat tegenover het Kardinaal van Rossumplein, op de hoek Zuid-Willemsvaart/Van Berckelstraat.

foto © paul kriele, 17 oktober 2011.
 
Zanger accordeonist op de Markt, die je van veraf kunt horen..

foto © paul kriele, 13 oktober 2011.
 
Fotograaf op de Markt gekiekt van het Cavallaro Calcio Team.
foto © paul kriele, 10 oktober 2011.
 
De sloop van Baseldonk, de buurt rondom het Eikendonkplein is in volle gang. Hier de hoek Bossche pad/ W.Deckersstraat.

foto © paul kriele, 10 oktober 2011.
 
 
'Helma' actief in de herfst.
Het is weer herfst. Dan wordt een extra schoonmaakdienst ingezet om alle putjes te reinigen. Opname op Achter het Verguld Harnas.


foto © paul kriele, 10 oktober 2011.
 
NS brengt op het stationsgebouw 's-Hertogenbosch, een afweersysteem aan, dat duiven afschrikt. Zodra een duif landt op een 'rails' volgt er automatisch een stroomschokje.
Het systeem is altijd nog goedkoper dan het regelmatig schoon moeten maken van de gebouwen en stoepen.


foto © paul kriele, 7 oktober 2011.
 
Vandaag- dinsdag 4 oktober 2011- zijn door productiebedrijf Bäst uit Amstelveen de opnamen voortgezet op perron 1  van het Bossche station rond een commercial met Nick & Simon. Helaas waren de hoofdpersonen vandaag er niet meer bij ....
De treinenloop naar Oss/Nijmegen verliep vandaag ipv spoor 1 vanaf spoor 3a.
De opdracht gaf NS aan het reclambureau DDB uit Amstelveen, dat bekend is van onder meer Centraal Beheer en Volkswagen.
Het bureau heeft in Den Bosch een crew van 30, 50 figuranten en 10 bureaumensen ingezet
.
Het reclamespotje komt in november op de Nederlandse tv- zenders.
foto's © paul kriele, 4 oktober 2011.
 
Op het Stationsplein zagen we dat de verminkte vlaggemast, waarover we op 24 augustus 2011 berichtten, hersteld is en weer op zijn plek staat. Het ziet er naar uit dat hij niet  meer van hout maar van een metaallegering is.

foto © paul kriele, 4 oktober 2011.
 
 

De nieuwe lantaarns staan al op de zuilen van de Wilhelminabrug, zoals bericht. Dinsdag 4 oktober 2011 zijn ook de oude lantaarnpalen, die niet passen bij het beeld weggehaald.

foto © paul kriele, 4 oktober 2011.
 
Dinsdagmogen 4 oktober 2011 gezien op de Stationsweg. Daar stond een lederen bank met daarop een link naar internet geschilderd en er hing wat flodderige sportkleding aan een boom.
Na bezoek van de site
www.goldcomrades.nl  
bleek het om het modewerk Corades te gaan.

foto © paul kriele, 4 oktober 2011.
 
Gezien op de Weversplaats een scene uit een criminiserie. Maar deze juffrouw loopt met een fiets aan de hand, waarvan in de fietstas gewoon twee benen van een etalagepop hangen.

foto © paul kriele,  2 oktober 2011
.
Lachend en een beetje onverschillig, maar wel erg toegankelijk, poseert de 16-jarige uit Oss afkomstige Dillen in zijn punkstijl-kapsel en dito kleding op een nogal drukke zaterdag op de Hinthamerpromenade voor de fotograaf.
Aan de overkant schreeuwt  een man over '.. Jezus Christus, die hem gered heeft..', van de daken.
Ja en waarom doet Dillen dit ? 'Ja gewoon omdat ik het leuk vind. Het is mijn eigen stijl. Dat heet punk, geloof ik.'


foto © paul kriele, 1 oktober 2011.
 
 
De Bulgaarse broers de saxofonist Mario, hier aan zijn mobieltje en diens broer Viorel Vadana, ijsetend, op hun ' vaste' plek op de Wilhelminabrug.

foto © paul kriele, 30 september 2011.
 
De  meest recente bijdrage aan dse pagina Tattoo leverde Jorin van Griensven  op 30092011 met zijn drakenfiguren. We maakten daarvan een reportage op het Sint Janskerkhof. Zie pagina met tattoo's

foto © paul kriele, 30 september 2011.
 
Petra Heerenwaaijer was vrijdagmiddag 30 september 2011 neergestreken op de Parade om er kontakt te leggen met voorbijgangers en dan -tijdens het gesprek- een gedicht te schrijven.
foto © paul kriele, 30 september 2011.

zie ook artikel 'gedichten op maat' dd. 30 september 2011.

 

 
Geen straat - maar een luchttafereel. Deze mannen inspecteren of fofograferen het bouwproject van de musea in het Museumkwartier.

foto © paul kriele, 30 september 2011.
 
Deze peuters zijn met 4  school en/of 'oppasjuffrouwen' van de Beekmanschool op de Zuidwal onderweg naar het Bossche  Broek  en maken al strooiend met bladeren kennis met de natuur en specifiek met de herfst.
Aanleiding voor dit uitstapje was de verjaardag van juffrouw Marleen.


foto © paul kriele, 30 september 2011.
 
 
Een niet alledaags verschijnsel, gezien bij de damesboutique Symfonie in de Vughterstraat, waar ivm de 'Verwendagen' butler Kevin de passanten vriendelijk toesprak..

foto © paul kriele, 30 september 2011.
 


Het nazomertje van 2011, waar ook zij op een originele manier gebruik van maken. Een vlonder aan de oevers van de Dommel bij de St.Janssingel.
foto © paul kriele, 28 september 2011/16.00 uur
 
Dinsdagmorgen 27 september 2011 liepen er door de St. Jan zo'n 150 leerlingen. De ene groep uit Ede had een puzzelformulier voor zich en de andere leerlingen van de wat kleinere groep was met een fotocamera en statief bezig.
De eerst genoemden waren leerlingen van het Marnix-College uit Ede dat een dagje 'Architectuur' deed voor hun lessen CKV [Cultuur Kunst en Vorming].
De andere - circa 20 -jongens en meisjes waren van het Koning Willem I-College, die een praktijkles fotografie volgden wat onderdeel is van het vak 'Vormgeving'.


 foto © paul kriele, 27 september 2011.
 
Viorel Vadana uit Roemenië is straatkrantverkoper en staat regelmatig in de luipoort van de St.Jan.

foto © paul kriele, 27 september 2011.
 
Dinsdag 27 september 2011 zaten er in de stad op een gegeven moment bij de grijze verdeelkasten, die op de stoep tegen de huizen staan, mannen met een notitieblok. Dat was een inspectie van de Ziggo verdeelkasten. Het gaat, zo vertelde de monteur wiens naam hij niet wilde geven, om periodieke inspectie en onderhoud.


foto © paul kriele, 27 september 2011.
 
Gezien in de Verwersstraat: Promotie van de nieuwe herenmodezaak in de Kerkstraat Cavallero.

foto © paul kriele, 23 september 2011.
 
Vijf weidende ooievaars in Bossche Broek.
foto © paul kriele, 23 september 2011.
 
  Elvis in de veiling.
Bij vielinghuis Van der Hoef/Korst in de St. Jorisstraat staat al enige tijd een Elivs in de etalage.


Overigens is., zoals het Brabants Dagblad berichtte, niet Pim Maas alias 'Elvis Presley' dood, maar diens neef, die in Oost woonachtig was: Pim Maas,  die op 17 september 2011 op 80-jarige leeftijd overleed.

foto © paul kriele, 22 september 2011
 
De Paleiskwartier bv vierde donderdagmiddag 22 september 2011 het bereiken van het hoogste punt van 'De Croon'.  Speciaal de bouwers waren uitgenodigd. Enkelen van hen poseren hier met hun kraanmachinist in rode shirt. Ze doen zich op het terras van het SM's te goed aan het pannenbier.

foto © paul kriele, 22 september 2011.
 
Restant van een voormalige machinefabriek van ROVIM in de Vogelstraat op Orthenpoort. Zicht vanaf de Veemarktkade.

foto © paul kriele, 21 september 2011.
 
Deze foto biedt een tafereel van werken [oevers maaien], vertier [Maritiemboten] en historie [archeologie op St. Jansbolwerk].
Het Bedrijf www.krinkels.nl uit Venlo verrichtte de werkzaamheden

foto © paul kriele, 12 september 2011.
 
De Franstalige zwerver die met fiets en allerlei toebehoren zich op diverse plekjes o.a. station, laat zien. Hier vertoont hij zich op de kunsmarkt Artibosch.

foto © paul kriele, 4 september 2011.
 
Muursteen in gevel Hekellaan36
Daarop staat: EMMANUEL SUURS 
                         24 december 1932


Deze muursteen behoort bij Hekellaan 36, een huis,  waarvan P. M. Knoers de architect is geweest. De steen ziet er erg nieuw uit en is mogelijk gezandstraald of geheel vernieuwd. Momenteel begin- augustus 2011-wordt het huis geheel gerenoveerd iov de nieuwe bewoners Suurs.

foto © paul kriele,  1 augustus 2011.
 
 
In plaats van een introductie: een bezoekje aan het spookhuis op de kermis....

foto © paul kriele, 25 augustus 2011.
 
Het is niet de eerste keer dat we een foto van reparaties van de verkeerspiramide publiceren. Ze zijn- bij toerbeurt- permanent kapot.

foto © paul kriele, 25 augustus 2011.
 
Mascotte gezien in de Torenstraat: promotie voor de Special Olympics in Den Bosch, op 1, 2 en 3 juni 2012.

foto © paul kriele, 25 augustus 2011.
 
Donderdagmorgen 25 augustus 2011 ontstond er bij de pinautomaten in de Visstraat [AMRO] een file van aankomend studenten, die  -voordat zij de ontgroening ingaan - hun geldbuidel vullen.

foto © paul kriele, 25 augustus 2011.
 
Politieinteventie bij opvangcentrum voor dakloze drugsverslaafden van Novadic aan Oranje Nassaulaan.

foto © paul kriele, 19 augustus 2011
 
Gezien boven het Bossche Broek: parapente-vliegen, of ook schermvliegen. Dit duo is meestal op dinsdag- of woensdag in de vooravond te zien. Komend van richting Den Dungen bewegen zich voort mbv een motortje.- foto's © paul kriele, 17 augustus 2011.
 
Het is kermis in Den Bosch...De opbouw op de Parade woensdag 17 augustus 2011 voor de wildwaterbaan.

foto © paul kriele, 17 augustus 2011.
 
Geen festivalact maar een laatste inzet van de steigerbouwers en  de technici van onder meer Stage Light, die de Boulevard, editie 2011 mogelijk maakten.

foto © paul kriele, 15 augustus 2011.
 
De Zuidwal, maar dan tegen de regenwolken van 'de zomer' van 2011.
foto © joop van roy, 14 augustus 2011.
 
Zonaanbidders op rondeel langszij de Zuidwal.
[met telelens]


foto © paul kriele, 7 augustus 2011.
 
Bij het fotgraferen in deSnellestraat vroeg deze jongenman uit de St.Jorisstraat, die net uit de coffeeshop 'Speak Easy' kwam, om een foto.

foto © paul kriele, 7 augustus 2011.
 
Gezien in de Snellestraat, Tiasmi Frigge en Margot Appelman.
Tiasmi speelt met een op afstand bestuurbare miniauto. Dit model kreeg hij op 6 augustus 2011 cadeau vanwege zijn 47ste verjaardag. Maar het ding moest nog even terug naar de  modellenwinkel van  Peter Toemen voor een controlebeurt.

foto's © paul kriele, 7 augustus 2011.
 
Tweede Korenstraatje, een Bulgaars saxofonist.

foto © paul kriele, 6 augustus 2011.
 
Zicht op de Dommel vanaf de Havensingel. Spelevaren op hete zomersedagen van begin augustus 2011.
 foto © paul kriele, 2 augustus 2011.
 
Nog meer zomerfoto's
Op de Hekellaan ontmoetten wij Pierre, een amateur-visser en muziekliefhebber die in een sportief visserstenue net terug kwam uit het Bossche Broek.

foto © paul kriele, 1 augustus 2011.
 
 
Beurdsestraat langszij bouwput Brabants Museum.

Paddestoelen in de zomer, het zegt iets over het regenachtige klimaat.

foto © paul kriele, 1 augustus 2011.
 
Zeven zusters van de Choorstraat uit Tilburg  - van origine Indonesich- doen dagje Den Bosch.

foto © paul kriele, 30 juli 2011.
 
Pieren vangen is een typisch vakantiewerkje. Twee mannen trekken mbv een trilapparaat pieren uit de grond langszij Bastion St. Antonie bij de Limietlaan.

foto's © paul kriele, 25 juli 2011.
Gerard van Wamel [l.] en visvriend Willem van Laarhoven hebben al voor een paar tientjes pieren in hun emmer gevangen. 'Weet je wat één pier in de winkel kost?', vraagt Gerard, 20 cent !
De -van oorsprong - schilders/stucadoor vissen geregeld bij de Vughterstuw tegenover Essent. 
 
De Morris Dancegroep uit Engeland gaf op de eerste vakantiedag, maandag 25 juli 2011, een kleine demonstratie op de Markt. foto's © ellen elemans, 25 juli 2011.
 
Kamperende visser op bromfiets met aanhanger voor de visspullen en de tent... De visser heeft intussen een rustiek plekje gevonden.
foto's © ellen elemans, 25 juli 2011.
 
Bennie IJzendoorn van De Reit ontmoetten we in de Hinthamerstraat. Deze oud-heftruckchauffeur is trots op zijn tattoo's, die overal vandaan komen. Voor meer tattoo en meer info zie pagnia Tattoo.

foto © paul kriele, 21 juli 2011

Gezien vanaf de straat.
In een etalage van Antoniegaarde aan de Zuid-Willemsvaart promoot de Van Neynselgroep, met allerlei tehuizen in de stad, ook de thuiszorg via dit oud stel. Wie er voor deze etalagepoppen model heeft gestaan is er niet bij gezet. Misschien wel een oud medewerk[st]er.. .?

foto's © paul kriele, 21 juli 2011.
 
 
Twee graffity expressies: links op een zendmeterkast van Ziggo in de Bandsche Poort en rechts een tekening geplakt op een energiekast van Essent aan de Weversplaats,Op beiden is de signatuur 'NARCOZE' herkenbaar. Op de rechter'tekening staat ook nog 'SNOW IN MY HEAD'. foto's © paul kriele, 19 juli 2011,
 
Twee mannen in een zomerse Casinotuin. Dat lijkt op een emancipatorisch tafereel. Maar Edmund Henriquez is de oom van Jeron. Ze komen uit Curçao en spreken Nederlands, maar onder elkaar cok Papillamento.
Edmund woont in Den Bosch en vertoeft op een zomerse maandag even onder het loof van de Casinotuin.
Trots draagt hij zijn dochtertje Jaïs Mae van 9 dagen op schoot.


foto © paul kriele, 11 juli 2011.
 
Hinthamerstraat: Erik Kuipers had  de zomer in zijn hoofd en het dak ging eraf..
Dit sportautootje tufte zo snel voorbij, dat we niet eens het merk konden lezen.. Achteraf hoorden we dat het gaat om een LePatron 4 op 2CV- basis.


foto © paul kriele, 5 juli 2011.
 
 
Hoog zomer, maar bij de Hema stond deze Zwarte Piet. Zij deed dienst als Vos voor een groepje toeristen.

foto © paul kriele, 24 juni 2011.
Koude douche voor teambuilders gemeente Gestel
Dat de zomer ook zijn natte kanten heeft ervoeren een 20-tal ambtenaren van de gemeente St.Michielsgestel. De afdeling 'Uitvoering' was voor een middagje teambuilding per fiets door het Sterrenbos en het Bossche Broek naar Den Bosch gekomen. Daar stond een rondleiding in Bastionder op het programma en daarna een boottocht met de Frederik Hendirk, de boot van de hertogboeren, over de Dommel. Maar de bezoekers waren al nat voor het program begon. Een hoosbui dwong hen onder het afdak van het Bastionder te schuilen.
Zelfs hun fietsen hadden last van deze voorjaarsbui toen een windvlaag het rijtje deed omvallen.
De gids, die hen meer over de Boze Griet ging vertellen, kwam bij deze kennismaking met de moerasdraak als reddende engel.
Toen volgde het slot van het cultuur-historische dagdeel: de bootocht over de Dommel met de schuitjes van de hertogboeren. Daar bleek 'de Gestelse building' toch niet zo hecht te zijn. Een van de mannen viel uit de boot.. Liever gezegd -letterlijk - buiten de boot. Hij bleef als enige bij de bushalte naar Gestel op de Spinhuiswal op de terugkeer van zijn companen staan wachten, vanwege ...watervrees
.

foto's © paul kriele, 22 juni 2011.
 
Per zeilbootje en per fiets  naar naar de binnenstad.
Aanleggen aan de Dommeloevers en minimaliseer  daarmee de uitlaatgassen
.
foto © ellen elemans, 21 juni 2011.
 
In het landschap zie je nieuwe vogels komen en vertrekken er standvogels door een veranderend klimaat. Deze Canadese knobbelganzen zie je steeds meer in de polders, zoals Het Bossche Broek en in de Gement en ook dichterbij huis in stadsparken en op groenstroken, zoals hier aan het Schaapsveldje in Deuteren.

foto © paul kriele, 21 juni 2011
 
De politie 'Verkeershandhaving' pleegt onderhoud en/of vernieuwt computerregistratie aan/van de flitspaal op de hoek Vlijmenseweg /Oude Vlijmenseweg.

foto © paul kriele, 21 juni m2011
 
De randweg JBZ naar De Heun is al bijna 2 maanden open. Maar er liggen nog steeds bouwrestanten, zoals deze keet voor elektro die naast het KW1-College stond.

foto © paul kriele, 21 juni 2011.
 
Rust, inspectie of uitdaging op de stadsmuur langs de Zuidwal: een blauwe reiger naast een kraai.
Beiden geen lieverdjes als het om jong grut gaat
.

foto © paul kriele, 20 juni 2011.
 
Nieuwe voetgangersbrug over het spoor in de Isabellalaan. Cor Versteeg probeert met  Coffy - op hun dagelijkse wandeling- als een van de eersten de [eigenlijk nog niet toegankelijk] brug uit.

foto © paul kriele, 20 juni 2011/09.40 uur
 
Eindexamentijd. In de Verwersstraat hangen bij de familie Van Vals twee vlaggen uit voor twee -geslaagde- eindexamen-kandidaten,
te weten Alexander [Gymnasium Beekvliet] en Camille van Vals [Havo St.Janslyceum].

foto © ellen elemans, 18 juni 2011.
 
Gezien op de Weversplaats: Af en toen -en meestal op zaterdag - rijdt er nog een bierkar door de stad met jongelui die iets te vieren hebben, of studenten die een dagje los gaan, of een vrijgezellenparty. Maar in de meeste gevallen gaat dit met veel herrie gepaard.

foto © paul kriele, 18 juni 2011.
 
Een Roemeense straatkrantverkoper, of is het toch een Roma? Ovidiu heeft wel erg veel karaktertrekken van de Moldoveaunu's in zich.. .

foto © paul kriele, 17 juni 2011.
 
 
. Een stapel niet bezorgde - al slingerende -advertentieblaadjes bij een boom vooraan rechts in het bos van De Guyter  langszij de Gestelse weg.

foto © ward van hoeckel, 15 juni 2011
 
 
Opname met zoals dat heet, strijklicht: Zicht op de Heun in Vught vanuit de Zuidwal.

foto © paul kriele, 8 juni 2011/21.00 uur

 
 
 

Beurdsestraat: Medewerkers van Stadstoezicht op een bike delen bekeuring uit aan verkeerd geparkeerde Poolse bouwvakker [NbM] terwijl toeristen de actie vastleggen.

foto © paul kriele, 9 juni 2011.
 
Oosters gekleden dames op wandeling door Het Bossche Broek langs de stadsgracht.

foto's © paul kriele, 8 juni 2011.

 
 
Het leek dinsdag 7 juni 2011 wel een sprookje dat zich afspeelde in de luipoort van de St.Jan. Maar deze blauw getooide dames met een kroontje op hun hoofd zijn hofdames van Kasteel Heeswijk, die de uitvaart van collega-hofdame Jeannou Snels-van Lieshout begeleiden. Uitvaart van Jeannou Snels-van Lieshout *19 mei 1945  † 1 juni 2011. In Den Bosch e.o. stond zij bekend als Jeannou Bijoux, zo saat in de overlijdensadvertentie te lezen.

foto's © paul kriele, 7 juni 2011.
 
Merkwaardig, een takelwagen bij een uitvaartsoet. Maar deze gele wagen is een van de bekende voertuigen uit het wagenpark van autosleepbedrijf Logicx, voorheen Herber.
Op 3 juni 2006 was er voor Loek Herber in de St.Jan een plechtige uitvaartdienst
.

foto © paul kriele, 3 juni 2011.
 
De airco wordt door de mannen van Verhuizingen Nouwens uit Tilburg ingetakeld en door Van Riel naar boven gehesen naar een kantoor op de bovenste etage van de Parkeeregarage Wolvenhoek. De 'Bio Hazarrd/ Clean Air' gaat naar boven.
foto's © paul kriele, 30 mei 2011/09.40uur.
 
Zondagmiddag 22 mei 2011:  In in het wit gestoken sportief kwartet dat een paar uurtjes actief was met gevechtsoefeningen, maar verdere details ons onbekend.

foto © paul kriele, 22 mei 2011.
 


De door kleur en omvang nogal opvallende en lelijke reclameborden van de Schoenenreus op de Schapenmarkt worden vervangen.
foto © paul kriele, 20 mei 2011.
 
Een vermoeide toerist?  of toch eerder een aan drugs verslaafde zwerver, die aan de rand van de Dommel, bij de Wilhelminabrug, zijn roes uitslaapt.

foto © paul kriele, 17 mei 2011/15.30 uur.
 
De Wilhelminabrug is al jaren een hangplek voor allochtone jongeren.
Meestal staan ze aan de Oostkant, soms ook aan de Noord-Westkant, maar dan zijn het vaak min of meer verslaafde jongeren
.

foto © paul kriele, 10 mei 2011.
 
Bevrijdingsfestival 2011.
The day after....

foto © paul kriele, 6 mei 2011.
 
De Kerkstraat nabij de Sint Jan.
Een zich wekelijks herhalend ritueel: het legen van de containers
.
foto © paul kriele, 28 april 2011.
 
 
De 115 jaar oude sigarenfabriek van Goulmy & Bar in de Boschdijkstraat, beter bekend als de Willem II, nog eigentijdser als de W2, is 'onder restauratie'.
Op het bouwdoek is prominent aangegeven om welk gebouw het gaat .. 
.

foto © paul kriele, 27 april 2011.
 
Press Plate was op donderdagmorgen 27 april 2011 bezig met het cementeren [vastleggen met een substantie] van de kinderkopjes bij het Refugiehuis op de hoek St.Jorisstraat-Prins Bernhardstraat. foto's © paul kriele, 27 april 2011.
 
Boven en onder Van Riel actief in de historische binnenstad. Boven in geval van bouwelementen die vanuit Achter het Stadhuis via de daken naar het pand H&M aan de Schapenmartk getild worden.
foto's © paul kriele, 26 april 2011 19.50 uur.
 
De mamoetkraan van Van Riel, die op dinsdagmorgen 26 april 2011 vanaf de Markt materiaal op het dak van Ridderstraat 9 'Schoen-Enzo' hees.

foto © paul kriele, 26 april 2011.
 
De Jokers zetten een 'Jokertje' in  bij Paaspromotie markthandel.

foto © paul kriele, 23 april 2011.
 
foto's © paul kriele, 20 en  27 april 2011 Graffiti aangebracht iov Poppodium op de bouwwand van de W2.
 
Wat een verslaafde zwerver allemaal kan oproepen: drie politie-agenten, twee agenten van de spoorwegpolitie en twee NS-beambten.

foto © paul kriele, 15 april 2011.
 
In de actie Nederland Schoon, die donderdag 15 april 2011 op de Markt begon, kregen leerlingen van de Beekmanschool van een stadsveger prikkers uitgereikt om vuil te verzamelen.

foto © paul kriele, 14 april 2011.
 
Schildersbedrijf Wits knapte in de week van 11 -16 april 2011 de gevel van Markt 59 op. In dit pand met de naam Het Duifke [vroeger De Gulden Druijf en het Verguld Duifke], is de modezaak Tango [voorheen herenmodezaak Tom Broekman] gevestigd.
Het pand dateert volgens Mosmans van 1623
.

foto © paul kriele,12 april 2011
 
Traditie* paradeert op Parade langs de zich wat nonchalante vermakende jeugd op de terrassen van de Paradecafé's.

foto © paul kriele, 2 april 2011.

*Het Vughtse gilde St.  Barbara en St. Sebastiaan.
 
 
De Casinotuin op maandagmiddag 11 april 2011 bij een temperatuur van rond de 16 maar in de felle zon was het veel warmer.

foto © paul kriele, 11 april 2011.
 
Groenbedrijf Van Helvoirt was maandagmorgen 11 april 2011 bezig de kastanjes op het voorplein van het Noordbrabants Museum te snoeien.

foto © paul kriele, 11 april 2011.
 
Langs de stadsmuur aan de Zuidwal heeft een koppel Canadese knobbelganzen een nest gebouwd.

foto © paul kriele, 11 april 2011.
 
Groep 3, 4 en 5 van Anthonius Abt uit Engelen deden in de week van 4-9 april 2011 een kunstproject waarin zij het Noordbrabants Museum bezochten en een 'Pareltjestentoonstelling' hadden van eigen gemaakte  kunst, die tussen 't Slot en de dependance in Engelen stond uitgestald [op donderdag 14 april].
Op de foto houden ze, na het bezoek aan het museum, even pauze olv begeleidster Ingeborg Huijbregts.

zie ook artikel Anthonius Abt

foto © paul kriele, 7 april 2011.
 
2 april 2011: De eerste echte zomerse dag met een temperatuur van 24°. Deze mannengroep hield op die zaterdagmiddag op Bastion Oranje een privéfeestje, compleet met flessen wijn en andere geneugten.

foto © paul kriele, 2 april 2011.
 
Bouwvakkers bij het nieuwe pand van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch op Parade12 schaften in een voorjaarszonnetje.

foto © paul kriele, 30 maart 2011.
 
Een koppeltje Nijlganzen dat domicilie heeft gekozen op de oevers van de StadsDommel.
Later - 4 en 6 april 2011 - kwamen er berichten binnen dat een nijlganskoppel met 7 jongen was gesignaleerd bij het Ravelijn langszij het Muntelbolwerk en ook nijlganzen in het Engelermeer.

foto © paul kriele, 29 maart 2011.
 
Een rozet narcissen in het zonnetje gezet op de kadekant van de Zuid-Willemsvaart, rechterzijde.

foto © paul kriele, 27 maart 2011.
 
Jezus ligt op straat

Op de Hinthamerpromenade stond zaterdagmorgen -ondersteund door een groep volgelingen of pastores-in- opleiding..?- pastor Evert Valk uit Zwolle[midden achterin]  zieltjes te winnen bij het haastig en verbaasd kijkend, winkelend, publiek.


foto © paul kriele, 19 maart 2011.
 
De dames van het opleidingsinstituut Tomas in de Verwersstraat roken 's morgens- onder de koffiepauze - in het Paradijsstraatje een sigaretje.

foto © paul kriele, 15 maart 2011.
 
Het plaveisel van de Markt krijgt nog eens een laatste beurt bedoeld om de tegels nog steviger in te leggen.

foto © paul kriele, 13 maart 2011.
 
Een bijeengeraapt zootje, of soms een studentendispuut ?Geen van beiden. Deze kamerbewoners versjouwen op vrijdagmiddag 4 maart 2011 voor een vriend een driezitsbank naar een nieuwe bestemmmig. De route liep via de Markt.

foto © paul kriele, 4 maart 2011/14.55 uur.
 
Traditiegetrouw draagt ook 'De Draak' met carnaval een rood-wit-gele Oeteldonkse das en het station is door Artishock kleurrijk opgetuigd.

foto © paul kriele, 26 februari 2011.

 
Woensdagmiddag 23 februari 2011ontmoetten wij op het Stationsplein een man die een Turkse tortel op zijn hand mee droeg.
Het dier bleek hij twee jaar geleden te hebben opgeraapt. Het had toen een gebroken pootje, aldus  de verteller die zijn naam niet wenste te noemen
.

foto © paul kriele, 23 februari 2011/13.40 uur. 
 
17 etalagepoppen in een kledingwinkel in de Stoa.

foto © paul kriele, 19 februari 2011.
 
 
Gezien in de Verwerssstraat op donderdagmorgen 17 februari 2011 om 10.30 uur, zeven mannetjesputters rond één putje.... en van wie er maar één het werk deed..

foto © paul kriele, 17 februari 2011.
 
 
Bossche Markt © paul van den heuvel, 9 februari 2011.
 
 
Voorjaar langs het water

Mannen van de gemeente zijn bezig met herstelwerkzaamheden aan de vlonders voor plezierboten in de Buitenhaven.

foto © paul kriele, 9 februari 2011.
 
Dinsdagmiddag 8 februari 2011, om even voor 14.00 uur, botste een stadsbus bij het gelijktijdig wegrijden van het busstation op een rechts naast hem ook vertrekkende bus.
De twee bussen raakten licht beschadig. De aangereden bus reed met passagiers en met opengebroken raam toch door naar Waalwijk.
Onderweg vlogen door de wind de glassplinters door de bus.


foto © paul kriele, 8 februari 2011.
 
Het veerpuntje bij het Vughtereiland is op dinsdag 11 januari 2011- vanwege hoog water -uit de vaart genomen.

foto © paul kriele, 11 januari 2011.
 
Brouwer Grolsch, die zegt nog tegoeden te hebben van de uitbaters van In 't Wilt Vercken, heeft in week 2 het café t/m de buitenlampen onttakeld.

foto © paul kriele, 10 januari 2011.
 
In Rosmalen op bedrijfspark De Grote Vliet nabij de Gamma werd zondag 9 januari 2011 een kerstboomverbranding gehouden.
De brandweer rukte uit omdat iemand -onwetend van de fik- 112 had gebeld
.

foto © rob hoogeboom, 9 januari 2011
.
 
De Bossche Bollenbozen van de Weekeindschool wensen- geschaard voor het team van EiffelTowers- iedereen een Gelukkig Nieuwjaar.


Artikelen binnen de categorie Straattaferelen 2011:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen