Start van de 10e en ook 'de mooiste' editie Boulevard 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2012 | Gewijzigd op: 29-06-2012


Vanavond, donderdag 28 juni 2012 was in de Verkadefabriek de Kick-off van het -voor Overdam 10e - theaterfestival Boulevard 2012, dat zich van 2 t/m 12 augustus o.a. op de Parade voltrekt. Directeur Geert Overdam gaf een voor hem ongekend bevlogen toelichting op de -pijnlijke- situatie van dit cultuurfestival, zonder overigens dramatisch te doen* en lichtte een tipje van de sluier op van het programma.
Ook bedankte Overdam, graag alle makers, maar dat zou lang gaan duren. Maar wel noemde hij de medewerkenden van kantoor, de free-lancers en de stagiaires specifiek  bij naam. Tussendoor gaven gitarist Frank Burks en Lilianne Hak een voorproefje van hun liedjesprogramma.

Ad 'sGravesande intendant van het JB jaar 2016, Marjolein Matzer** en Dries Verhoeven [van de voorstelling 'Donkere Kamer' mochten elk hun drie voorkeuren toelichten.
**De avond eindigde met een try-out van de voorstelling 'Augustus' van Matzer Theaterproducties.[Zwanenbroedershuis].

*Toespraak Geert Overdam
Overdam ging nog wel even in op de financiële positie, dat er 4 ton is gekort , dat is een vijfde van de totale begroting: 'Het was echt niet gemakkelijk dit jaar. Maar we laten ons niet klein maken en zullen niet toestaan dat anderen de regie gaan voeren.
Geert Overdam, die zijn tiende festival hier meemaakt, wil zich al gaan fixeren op de komende vier jaar.

foto © paul kriele, 7 augustus 2009

We hebben dit jaar toch het beste festival voor elkaar gekregen en tussendoor ook nog eens [wat we om de vier jaar doen] een nieuw vierjaren[bedrijfs-] plan geschreven. 
We hebben er vertrouwen in dat het allemaal goed komt. Het klinkt niet erg onbescheiden om het te zeggen, maar de Boulevard gaat voor kwaliteit. Wat er komt is onderscheidend in Nederland en bovengemiddeld goed.
Kom en geniet, kom en verbaast u. U bent de ambassadeurs van het festival,' sprak Overdam tegen een selecte groep van genodigden.

zie ook de site van de Boulevard