CDA-ster Van der Sloot bekritiseert wartaal van provinciaal bestuur

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2016 Marianne vander Sloot,  fractielid van de Statenfractie van het CDA, bekritiseert  vanmiddag -vrijdag 15 april 2016-bij het debat [Perspectiefnota 2016] van de Provinciale Staten de verheven wartaal van het provinciaal bestuur.

Marianne van der Sloot
Johan Cruijff

foto © voetbal international.

Van der Sloot haalt meermalen uitspraken van Johan Cruijff aan: 'Je moet schieten anders kan je niet scoren', 
waarop ze duidt op enkele goede een-tweetjes van het provinciaal bestuur, zoals de OV-fietsen op alle stations en de Graduate School, maar verder zit er weinig beweging in.
Wat we wel zien is vaak veel papier met onbegrijpelijke teksten .Zie de uitvoeringsagenda Energie:
'De samenwerking moet zich meer decentraal afspelen en voorbij gaan aan de triple helix..'De quadrupel heeft de tyoekomst.'
Het antwoord van gedeputeerde Van Hout:' Alles wat wij doen hoeft niet begrepen te worden door de Brabander ..' [citaat uit BN/DeStem].
Van der Sloot: 'Voorzitter. 'Gelukkig heb ieder nadeel zijn voordeel. De perspectiefnota gebruiken wij graag als voorzet om uw goede voorstellen te steunen, uw slechte plannen af te wijzen en die bij te stellen waar het nodig is.'

Aldus Van der Sloot, die zich verder druk maakt over de veiligheid in de provincie en de toenemende drugscriminaliteit. 'Geen leefbaarheid zonder veiligheid,' aldus de CDA-ster. 'Politiebureaus sluiten. In een aantal gemeenten komt zij pas na een kwartier. Te laat dus..