Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt bezocht St.Jan ihkv restauratieobject

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-07-2020 | Gewijzigd op: 03-07-2020
Vrijdagmorgen 3 juli 2020 kwam Pieter Omtzigt [*Den Haag, 8 januari 1974], lid van de Tweede Kamer aan op de Parade  voor een bezoek aan de Sint Jan in het kader van dit nationaal monument. Omtzigt oriënteerde zich ter plekke, mede door zijn kandidatuur voor het fractieleiderschap van het CDA,  over dit nationaal monument, dat door het Rijk, provincie, gemeente en het bisdom elk jaar voor het restauratiewerk wordt gesubsidieerd.
Wethouderr Huib van Olden [VVD-er ] was aanwezig vanwege zijn portefeuilleschap Erfgoed.
Omtzigt werd door Freek van Genugten, secretaris van de bisschop en plebaan Vincent Blom ontvangen en vervolgens rondgeleid. Maar er mochten maximaal maar vijf personen als groep naar boven. Zij dienden bovendien een helm  op te zetten en laarzen aan te doen.

De eerste vraag, die na het welkom bij de mogelijk toekomstige CDA-fractieleider op rees, toen het over restauratie ging: 'Hoe lang al?' . Waarop Huib van Olden gevat antwoordde: 'Al eeuwen'.
........
Parade: Ontvangst van de kandidaat CDA-fractieleider [Tweede Kamerlid]  Pieter Omtzigt. Vlnr: Plebaan Vincent Blom, in zwart colbert wethouder Huib van Olden, in licht blauw pak Pieter Omtzigt, in donkerblauw pak secretaris van de bisschop Freek van Genugten, CDA-raadslid Olaf Thelissen en Vughts gementeraadslid Rutger Jans.
foto © paul kriele, 3 juli 2020.