De BoschCar komt naar Den Bosch/pilot van GroenLinks

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-04-2014 | Gewijzigd op: 22-04-2014
Bericht van 22 april 2014: Nagenoeg alle fracties steunen de proef met de elektro Car van GroenLinks.
Peter van Dooremalen Anton van Roosmalen bij depilot van de elektro BoschCar op de Markt.

foto © paul kriele, 22 april 2014.
Op dinsdag 22 april rijdt GroenLinks vanaf 11 uur ’s morgens met een “BoschCar” door de binnenstad van Den Bosch. GroenLinks stelt voor om een pilot te starten met de BoschCar. Daarom staat hij voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad tussen 18 en 19 uur voor het Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 7-9).
De BoschCar is een initiatief van GroenLinks om in de binnenstad de laatste kilometers te overbruggen voor de bezoekers en bewoners die minder ver kunnen of willen lopen. Vanaf het einde van het jaar rijden de stadbussen immers niet meer door de binnenstad.
De gemeente heeft het plan vanaf overstapstations op Zuidwal,  Station en bij GZG-terrein kleinere dieselbusjes in te zetten.
   Een elektrisch aangedreven
autootje waarvoor geen rijbewijs nodig is.

De BoschCar is een klein elektrisch autootje voor twee personen, waarvoor geen [brommer)rijbewijs nodig is.
De Car kan met een smartcard worden geopend. De BoschCar kan overal in de binnenstad rijden en worden achtergelaten het liefst bij een laadpaal.  Je kan BoschCars met een smartphone vinden. In het voetgangersgebied wordt de snelheid automatisch beperkt tot 10 km/u (of minder als dat nodig is) daarbuiten 25 km/u.

Omdat het idee van GroenLinks nog veel vragen zal oproepen haalt de fractie een mogelijke BoschCar naar de stad om reacties op te roepen en ervaringen op te doen.