GroenLinks: Uitstel naar 17 mei van actiedag voor schone lucht

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2014 | Gewijzigd op: 12-05-2014
Niet op 10 mei maar op 17 mei 2014 houdt GroenLinks in de Brugstraat en op de hoek Van Berckelstraat Zuid-Willemsvaart een actie voor schone lucht. Het zijn twee plekken waar de lucht erg vies is. In de Van Berckelstraat wordt met ‘clean graffiti’ de tekst ‘SOSlucht’ aangebracht.  Omdat de flyers er niet waren is de actie een week opgeschoven.

Bas Eickhout, Europees lijsttrekker voor GroenLinks: 'De huidige luchtvervuiling is simpelweg een te grote aanslag op onze longen. De lucht in Europa moet schoner.'
 
GroenLinks strijdt in Europa, in de Tweede Kamer en in Den Bosch voor schone lucht. Wat in het Ruhrgebied of in Groot-Brittannië uit de schoorsteen komt, trekt ook over Nederland.  GroenLinks wil dat de Europese norm voor luchtkwaliteit veel strenger wordt. Dat is zeker voor Nederland hard nodig.


Vanaf begin mei trekken vrijwilligers van GroenLinks met de SOS luchtmeter door Nederland om te kijken waar de lucht vies is en waar deze schoon is. Op  www.groenlinks.nl/soslucht  kunnen belangstellenden de resultaten van de metingen vinden.