Yolanda van Wagenberg winnaar van het Groene Lintje

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2016 | Gewijzigd op: 21-06-2016
Yolanda Wagenberg van Boerderij Eyghentijds won dit jaar het Bossche Groene Lintje. De jury koos haar uit een tiental kandidaten. Vanwege alle tijd en energie die zij steekt in dit bijzondere project.
In het nieuwe Koudijs Kafé aan de Tramkade spelde de Helmondse GroenLinkswethouder Paul Smeulders haar het lintje op.
De nummer één, gaat over biologische varkensteelt, over educatieve acties en speelgelegenheid voor kinderen, over zorg voor ouderen en over een imkerij. Deze tesamen zorgen ervoor dat  het ook een bijdrage levert aan de saamhorigheid van bewoners in de verre omgeving.
Elk jaar reikt GroenLinks Den Bosch een Groen Lintje uit. Aan iemand die zich het afgelopen jaar positief inzette voor groen of het milieu in en rond de stad of de dorpen in onze gemeente. Of aan een bedrijf of organisatie die dat deed.

Yolanda Wagenberg midden voor.
Achter haar voorzitter  Ufuk. Kâhya
.

foto © patrick leenders 17 juni 2016.

 

De genomineerden
1.Sophie Gruijters van de Graafse Hof was al tot tweemaal toe genomineerd ontving viel zij dit jaar buiten de competitie.
2. Marieke Gribling  versiert de hele stad perken en oevers met kunstbloemen. 
3. Bewust wonen Werken Boschveld waar  bewoners tesamen een duurzame woonproject bouwen.
4. Anja Kouwenberg van Kinder- en Zorgboerderij Oosterhoeve, waar kinderen in aanraking kunnen komen met dieren en wat een goede dagbesteding levert voor een aantal stadsgenoten. .
5.  Ingrid Kemps van buurttuin Bietje bij Bietje in Muntel/Vliert.
6. Niels van Geenhuizen die de Noremborgstraat.met hulp van veel buren en steun van de gemeente aantrekkelijker en groener wist te maken.
7. Anja Verlaat  in de weer met haar moestuin of het zaaien van bloemen voor een vrolijkere wereld." Als vrijwilliger in de weer om te zorgen dat een verspreidde groep Syrische jongens toch samen kunnen zijn.
8. Yolanda van Wagenberg van Stadsboerderij Eygentijds die samen met haar man Frank ploetert om van de stadsboerderij een succes te maken door mensen en natuur samen te brengen.
9. Marloes van der Velde die oevrloopt van liefde voor de natuur en helpt als vrijwilliger mensen met Q-koorts of het Q-koorts VermoeidheidsSyndroom.
10. HAP, de Fair & Vegan winkel met lunchroom in de Kruisstraat van Jochem en Eline die lekker eten, goed brood, lokale producten en heerlijke taart serveren.Terug naar boven