Groen Links: Wel of geen mobieltjes voor armoedekinderen?

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2017 | Gewijzigd op: 05-10-2017
De gemeente erkent in haar antwoord [brief dd. 04102017] op vragen van Groen Links [brief dd. 26082017] niet de suggestie  over het gebruik van mobieltjes om armoedekinderen heen, dat degenen - zonder mobiel -daardoor in een isolement zouden raken. In de antwoordbrief staat verder: Het is nu eenmaal zo dat  kinderen die in armoede leven zoveel mogelijk mee moeten doen met de plaatselijke samenleving. Er zijn geen signalen dat dit [gebruik van mobieltjes bij anderen ] leidt dat leerlingen onvoldoende mee kunnen doen.

Het is onze bedoeling het Bosch Kindpakket al volgend, dat naast tal van regelingen dit wordt versterkt met extra structurele Rijksmiddelen. Daar kunt u in december zelf over beslissen.

-Groen Links: Gaat de gemeente aan de armoedekinderen, samen met de Stichting Leergeld, alsnog mobieltjes uitdelen? Er komt vooralsnog geen nieuwe regeling,  zegt de brief van de gemeente hierop.

De brief besluit met: De scholen blijven zelf verantwoordelijk voor specifieke leermiddelen.Er bestaat ook nog zo iets als een leenregeling...