Groen Lintje voor Joep Mol van de Bossche windmolen West

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2018 | Gewijzigd op: 23-06-2018
 Groen Lintje 2018 voor Joep Mol van de Bossche Windmolen West.

Ufuk Kâhya reikt bloemen en het
certificaat behorend bij  het 'Groen Lintje' 
uit aan Joep Mol van de 'Bossche Windmolen West
.

foto © andré bannink, 22 juni 2018.
....................................................................................

Joep Mol van de Bossche Windmolen West is de winnaar van het 'Groen Lintje 2018', dat GroenLinks elk jaar toekent. Mol kreeg het lintje opgespeld door wethouder Ufuk Kâhya van GroenLinks. 

Het was alweer de negende uitreiking van het Groen Lintje. De bijeenkomst vond plaats bij de winnaar van vorig jaar: kinderboerderij De Bossche Hoeve.
Het Groen Lintje is een initiatief van GroenLinks afdeling ’s-Hertogenbosch dat sinds 2009 personen, bedrijven of instellingen in het zonnetje zet als blijk van waardering voor hun onderscheidende inzet voor een groenere wereld en een duurzame samenleving.

Het Bossche windmolen-project is een initiatief waarbij inwoners van de gemeente op grote schaal op een heel directe manier bijdragen aan de energietransitie. Het bestuur en de leden van coöperatie werken met ontzettend veel positieve energie aan het realiseren van de windmolen. Voorzitter Joep Mol laat dit zelf ook onvermoeibaar zien.

Andere genomineerden waren dit jaar Ingrid Kemps van Buurttuin Bietje bij Bietje, de vrijwilligers van landgoed Haanwijk, Wil Kivits uit Engelen, De Buurderij van Sophie Gruijters en Els Govers en de vrijwilligers van educatief centrum Bleijendijk. .