Gerommel bij GroenLinks houdt aan..

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-02-2012 | Gewijzigd op: 14-02-2012
Het gerommel in het bestuur van van GroenLinks, wie nu wel en wie niet geschikt is om Bart Eigeman op te volgen houdt aan. Het besluit is uitgesteld. De stoelendans en het haantjesgedrag waarover we de vorige week berichtten, is nog niet uit de lucht. De aankondiging dat Ruud Schouten de nieuwe wethouder zou worden, overigens door hem zelf geopperd, zwakt af. De ster van Ufuk Kahya is rijzende.

Eerder bericht van 11 februari 2012:  Gerommel binnen GroenLinks
Fractieleider Schouten was de enige binnen de fractie, die zich voor die rol aan het klaar stomen was. Al lang was bekend dat Bart Eigeman afscheid ging nemen als bestuurder, want het was zijn laatste regeerperiode. Maar de fractie[-leden] hadden zich er niet op voorbereid. Geen van hen behalve Schouten….


Kandidaat wethouders voor GroenLinks:  Links Ufuk Kahya, boven Ruud Schouten.

Maar plots hebben enige kandidaten gesolliciteerd voor een wethouderspost: nestor Eric de Rooij, die al 30 jaar – met onderbrekingen - zitting heeft in de raad, of de jonge getalenteerde bestuurder Ufuk Kahya, die ook ‘in’ is voor de wethouderspost, óf als fractieleider. En Peter van Doremalen die zich kandidaat stelt voor fractieleider.
Morgen- zondag 12 februari 2012 -als de neuzen bij GroenLinks één kant op staan, valt de beslissing wie waar terecht komt. Boekenverkoper Antoon van Rosmalen treedt binnen als nieuw raadslid voor GroenLinks.