GroenLinks wil vervolg op project “Bčnkskes”.

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2012 Omdat binnenkort het project 'Bossche bènkskes' ten einde loopt is dat voor de fractie van Groen Links aanleiding om voor een vervolg te pleiten. Raadslid Ufuk Kâhya heeft daar in een brief bij het stadsbestuur om gevraagd.

Bijna twee jaar geleden startte het project van de Bossche benkskes op initiatief van GroenLinks. Die 22 “bènkskes” zijn feitelijk door de bewoners vorm gegeven,' zegt raadslid Ufuk Kâhya, die  vorig jaar zomer nog een 'bènkskes tour' hield. Daar viel hem op dat dit initiatief tot vriendschappen en relaties heeft geleid. 'De bènkskes zijn ontmoetingsplaatsen en bevorderen de sociale cohesie in de buurt,' aldus Kâhya. In al die buurten is het project “Bossche bènkskes” bijzonder succesvol. Het project telde in de voorbije twee twee jaar 22 aanvragen en omvatte  4400 uur vrijwilligerswerk.

Voorbeeld van een bènkske in De Donk.
foto © paul kriele, 22 oktober 2010.

De interesse is nog steeds groot, want ook op dit moment liggen er aanvragen. GroenLinks zou dan ook graag zien dat het project voortgezet gaat worden en stelt daarom vragen aan het College van Burgemeester & Wethouders.