Raadslid GroenLinks Ufuk Kâhya voor studie tijdelijk naar VS

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-12-2012 | Gewijzigd op: 09-12-2012
Medio januari 2013 vertrekt Ufuk Kâhya voor enkele maanden naar de Verenigde Staten om stage te lopen bij het Amerikaanse Congres. Het GroenLinkslid verlaat tijdelijk de Bossche gemeenteraad om op Capitol Hill in Washington D.C. te werken en daar tegelijkertijd zijn studie Bestuurskunde af te ronden. Als raadslid wordt Ufuk Kâhya vervangen door Pieter de Boer, nu commissielid voor GroenLinks in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer (ROB).

Politicus en jongererwerker Ufuk Kâyha [*1988] ,die zich in 2009 al kandidaat stelde voor de VN.

 

De 24-jarige Kâhya: “Ik heb me de afgelopen zes jaar met veel passie en betrokkenheid ingezet voor de Bossche politiek en ga dat na terugkomst weer doen. Het was absoluut geen gemakkelijke beslissing, maar dit is een unieke kans voor mijn ontwikkeling als persoon en als politicus. Ik ben er bovendien van overtuigd dat mijn politieke dossiers in goede handen zijn bij Antoon van Rosmalen en met Pieter de Boer krijgen we een kundig en ingewerkt raadslid waardoor de fractie even voortvarend en krachtig door kan gaan met het bedrijven van GroenLinkse politiek.”

De fractie is er trots op dat Ufuk geselecteerd is voor deze bijzondere stageplek en is ervan overtuigd dat zijn ervaring GroenLinks ten goede zal komen.

Ufuk zal zijn ervaringen delen via een wekelijkse column die o.a. te lezen zal zijn op www.ufukkahya.nl