Leden D66 scharen zich achter bestuursakkoord

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2015 | Gewijzigd op: 26-01-2015
Zondagmiddag 25 januari 2015 hebben de leden van D66 in een besloten bijeenkomst in de Bibliotheek zich achter het Bestuursakkoord geschaard. Nieuwsgierig werd uitgekeken naar de verklaring die raadslid/voormalig fractieleider Jan Smit steeds heeft aangekondigd over diens terugtreden als coalitietrekker*. Smit zag zich als beoogd wethouder voor D66, een positie die door de nieuw uit de Tilburgse raad aangetrokken Erik Logister, wordt ingenomen.

De nieuwe fractievoorzitter Mike van der Geld, die in de vergadering unaniem werd gesteund, sprak vervolgens over de voor D66 sterke punten in dat bestuursakkoord*. 'Het D66 gedachtengoed is duidelijk zichtbaar in het akkoord,' aldus de leden instemmend. 
Met een toelichting op de gewijzigde keuze van een nieuw theater aan de Parade,  waardoor D66 bij de onderhandelingen in een solitaire positie zou komen te staan, gingen men in het algemeen akkoord.
Er werd door hen nog wel aangedrongen in de College periode op te letten op de aspecten 'duurzaamheid' en 'bestuurlijke vernieuwing'.
* Jan Smit zou volgens Mike van der Geld  vandaag, maandag 26 januari 2015, een verklaring uitbrengen, maar meldt de redactie zojuist [10.40 uur]: 'Ik heb officieel nog geen [..] besluit genomen'.  In het Brabants Dagblad[26012015]  wordt gesuggereerd dat Smit stopt als raadslid.

De nieuwe, uit Tilburg afkomstige  D66-wethouder Eric Logister en de nieuwe fractievoorzitter Mike van der Geld, die in de ALV alom steun verkreeg.

foto © paul kriele,  20 januari 2015.

De Bossche burgers kunnen in februari, op een te beleggen bijeenkomst, alsnog een verklaring krijgen over de stappen en positie die D66 heeft ingenomen rond het bestuursakkoord en over het nieuwe Kenniscentrum.

  
Jan Smit blijft maar dralen met een verklaring over zijn gedrag en positie binnen D66. Nu kondigt hij aan voor de raadsvergadering
van dinsdag 27 januari 2015
daar meer te komen. 

*Zie bericht Nieuwe coalitie met 5 wethouders stelt zich voor dd. 20 januari 2015

Terug naar boven