Jan Smit opnieuw lijsttrekker D66

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2013 | Gewijzigd op: 17-12-2013
Een meerderheid van de D66-leden heeft Jan Smit wederom verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Smit (50) is sinds 2010 fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van D66. Ruim driekwart van de uitgebrachte stemmen ging naar Smit. en een minderheid naar  Roel van de Poort die in een onlangs gehouden debat Smit had uitgedaagd.

D66 lijststrekker in vaste positie de 50-jarige Jan Smit.

foto © paul kriele, 17 februari 2011.

"Ik ben ontzettend blij met de steun en het vertrouwen dat ik heb gekregen van de leden. Ik wil de komende jaren verder bouwen aan een sterke stad met een transparant bestuur", zegt Smit.
Voorzitter Hans van Veen over de uitslag: "Ik feliciteer Jan van harte met deze overwinning. Roel wil ik van harte bedanken voor zijn bijdrage aan deze lijsttrekkersverkiezing. Het was een goede strijd en samen gaan we nu werken aan een mooie uitslag in november."
Jan Smit is eindredacteur bij RTL Nieuws en RTL Z en is daarnaast actief als voorzitter van de ondernemingsraad van RTL Nederland en vrijwilliger van de IMC Weekendschool. Hij is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch en is sinds 2010 fractievoorziter van D66.