Gemeente richt stallingsplekken voor deelscooters in

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2022 | Gewijzigd op: 20-07-2022
....
Als antwoord op vragen van PVV en Bosch Belang [brief dd. mei 2022] om de overdaad aan klakkeloos geparkeerde scooters aan te pakken, komt de gemeente met het plan dropzones in te richten waar gebruikers van die deelscooters het vervoermiddel kunnen stallen. Dat moet een antwoord zijn op de overlast aan links en rechts gestalde groene scooters. De gemeente onderzoekt ook om in het centrum vaste stallingslocaties aan te wijzen. Daarnaast roept de gemeente op overlast van deze scooters te blijven melden.
 Het is aan de aanbieders om te handhaven. Die maken bijv. ook al foto's van fout geparkeerde scooters. Maar handhaven doet de gemeente niet. Dat laat zij aan de aanbieders over omdat die de persoonlijke gegevens hebben van deze abonnementhouders.

Geen effect met stallingsplekken !!

Opmerking
Wat betreft overtollig geplaatste fietsen heeft B&W dit niet in de klem [..] gekregen. Nu is er ook nog een plek met een zooi fietsen bij de KPN- winkel op de hoek Minderbroedersstraat- Schapenmarkt bijgekomen. Zo zal het ook gebeuren met scooters. Mede doordat het hier om een doelgroep jongeren betreft. En die laten zich niet dwingen [lees sturen] en zeker niet als er geen handhaving door de politie gebeurt, zoals B&W aankondigde..in haar plannen mbt stallingsplaatsen en zelfs mbt vaste parkeerplaatsen.....