Bosch Belang wil mogelijk Design Museum elders laten onderbrengen

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2022 Bosch Belang wil mogelijk Design Museum elders laten onderbrengen
Paul van der Krabben, fractieleider van Bosch Belang, suggereert in een brief [dd.20082022] aan B&W, het Design Museum buiten de stad onder te brengen. ’Het hoeft niet persé in ’s-Hertogenbosch’, aldus de kop van zijn brief.
De nestor in de raad, Paul van der Krabbben, fractieleider Bosch Belang, suggereert het Design Museum
naar Eindhoven te laten gaan.

foto © paul kriele, 11 oktober 2017.

De motivatie van Vander Krabben is dat die operatie van bijv. een locatie in de Bossche Delta minstens 30 miljoen gaat kosten. Terwijl feitelijk de gemeente de broekriem moet aanhalen en de lasten van de burgers verhoogd gaan worden.
Dan verplaatst de nestor in de Bossche raad zich via de toenmalige kosten [50 miljoen voor bouw en inrichting Museumkwartier: ‘een parel in Brabant’…schrijft hij] naar andere, nog wel grotere ruimtelijke projecten in de provincie [Brabant Stad en samenwerking], waar de stad zich nog voor moet uitspreken. Daarbij durft de politicus zelfs op de designstad Eindhoven te wijzen.
Daarna eindigt de brief van Paul van der Krabben met de begrippen duurzaamheid en klimaat waar wij mede, namens onze [klein-] kinderen, een verantwoordelijkheid voor dragen [..]. Maar ..,waar wij als stad niet concurrerend moeten optreden, maar een samenwerking voor moeten aangaan.