SP-raadslid Ellen Pauel stapt plots uit de raad

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2014 | Gewijzigd op: 04-04-2014
In een persverklaring kondigt Ellen Pauel onverwacht haar einde aan van haar raadslidmaatschap.
Per 22 april 2014 [raadsvergadering], zegt ze, 'neem ik afscheid als raadslid van de SP fractie. Mijn zetel stel ik met onmiddellijke ingang ter beschikking. De Burgemeester en fractievoorzitter zijn door mij geïnformeerd.

Uit haar verklaring blijkt dat Ellen ontevreden is over de realisering van standpunten/ideeën van de SP  en dat zij zich niet meer thuis voelt bij de fractie. 

De 54-jarige Ellen Pauel, onder meer raadslid van de SP, maar ook bekend van de Voedselbank en van de Weekeindschool, stopt als raadslid.


Pauels verklaring vervolgt:
'Ik ben en blijf begaan met de publieke zaak en de ideeën en uitgangspunten van de SP onderschrijf ik tot op de dag van vandaag. Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.
Maar uitgangspunten moeten worden vertaald in concreet handelen. Echter blijken in de SP-geledingen droom en daad ver uiteen te liggen. Die manier van werken is niet de mijne. Het belang van menselijke waardigheid had ik ook graag intern meer benadrukt gezien. Ik voel mij bij de SP dan ook niet langer meer thuis.

Ik stop met spijt in het hart met het prachtige werk als raadslid en ga op zoek naar verdere invulling van mijn ‘drive’ om de publieke zaak, de samenleving, te blijven dienen.
Vooralsnog niet meer binnen de muren van het Stadhuis maar ik blijf buiten die muren, als altijd, actief. Als voorzitter van de Stichting Voedselbank ’s-Hertogenbosch e.o., bestuurslid van de expanderende Stichting Seniorenbus ’s-Hertogenbosch en natuurlijk als locatiemanager van de Stichting Weekendschool De Bollebozen blijven voornoemde uitgangspunten mijn permanente motivatie.
-------------------------
Pauel [*Amsterdam, 1964] heeft wel meerdere kleuren gekend, dat valt sowieso op, als we in de loop der jaren haar portret bekijken...
Twee jaar geleden zo meldt het BD, had ze een knallende ruzie met fractievoorzitter Nico Heijmans. Dat ging volgens haar om rivaliteit, ego's en wantrouwen, erg veelzeggend voor een persoon die opnieuw ruzie krijgt  en van het strijdtoneel van 'de politiek' stapt..