Platform Eerlijk over Heesch-West en Knillis in discussie

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2019 Het platform EERLIJK OVER HEESCH WEST en Knillis organiseren op zaterdag 30 november om 12.00u in de Knillispoort een discussie over  bedrijventerrein Heesch West. Knillis ondersteunt met alle kracht dit initiatief en de boodschap van het platform EERLIJK OVER HEESCH WEST.

Het platform EERLIJK OVER HEESCH WEST is een initiatief van bezorgde bewoners [de kernen Geffen, Heesch en Vinkel], gelegen rond plangebied Heesch-West. Zij wisten dat dit bedrijventerrein er ooit zou komen, maar niet met allerlei extra's, zoals de op één na hoogste milieucategorie bedrijven (categorie 5.1), drie mega windturbines met een tiphoogte van 210 meter (ashoogte 132 m) op minder dan 400 meter van woningen, bouwhoogten tot 30 meter (bedrijven) en behoud van (uitgekochte) woningen in beoogde groenstroken. Wat ook beschamend is, is dat er nooit direct contact is geweest met de omwonenden.
En nu ligt er onverwachts een procedure waarop het platform EOHW en de omwonenden moeten reageren om überhaupt nog gehoord te willen worden in de toekomst.

De boodschap van het platform EERLIJK OVER HEESCH WEST luidt dan ook: • EOHW is BOOS over het GEBREK aan OVERLEG met omwonenden over de plannen voor Heesch West; • Daarom MIST EOHW het BEWONERSPERSPECTIEF in de plannen; • Dat blijkt onder meer uit de ONACCEPTABELE CATEGORIE 5 INDUSTRIE, 210 M HOGE WINDTURBINES en TOENAME VAN VRACHTVERKEER die het karakter van ons LANDELIJKE woonomgeving VERPESTEN. • Het platform EERLIJK OVER HEESCH WEST ROEPT de betrokken gemeenten (BERNHEZE, DEN BOSCH en OSS) op om de plannen IN TE TREKKEN en EERST in gesprek met ALLE OMWONENDEN te gaan. • En EOHW ROEPT de betrokken bewoners op om zich GOED te INFORMEREN over de huidige plannen om SAMEN tot een SOCIALE EN DUURZAME VISIE op HEESCH WEST te komen.