Mieke Geeraerdts stopt als Statenlid voor de VVD

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2014 | Gewijzigd op: 26-08-2014
Mieke Geeraedts, die begin volgend jaar 70 wordt, stopt na drie termijnen als lid van Provinciale Staten voor de VVD. Geeraerdts, die in Nijmegen werd geboren, maar woonachtig is in Rosmalen en intussen 'verboscht' [een te gekke stad '],  vindt het mooi geweest. 'Jong talent mag mijn plaats komen innemen,' aldus Geeraerdts.
Naast een politieke carrière, is Geeraerdts advocaat. Zij vormt met Frank Jessen en Roel van den Dungen het maatschap 'Geeraerdts Van den Dungen Advocaten'.

De advocaat Geeraerdts is gespecialiseerd in het bestuurs- en staatsrecht en procedeert uit dien hoofde in overwegende mate tegen de overheid. Binnen haar specialisatie komt met name het recht van de ruimtelijke ordening, het milieurecht, de natuur-beschermingswetgeving, de schadevergoeding in het bestuursrecht alsmede de Wet op de Kansspelen aan de orde.
Mieke Geeraerdts,
*Nijmegen, 8 februari 1945

Geeraerdts is al vanaf 2000 bestuurlijk actief voor de VVD Den Bosch. Vanaf 2003 is zij fractievoorzitter van de VVD.
Als Statenlid is zij lid van de Commissie voor Economische Zaken en Bestuur en voorzitter van de klachtencommissie.

Daarnaast heeft zij nog als bijbanen: juridisch adviseur van Hartje 's-Hertogenbosch en voorzitter van de 'Grote prijs van Brabant' en ambassadeur voor de stichting Buiten Gewoon. 

Door haar rechtspositie is Mieke Geeraedts tevens rechter-plaatsvervanger bij de Bossche Rechtbank en lid van de Raad van Discipline van de Orde van Advocaten.