Bert van Vessem alsnog afgetreden als voorzitter VVD-bestuur

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2015 | Gewijzigd op: 14-12-2015
Binnen het VVD-bestuur is er in de recentelijk gehouden vergadering even commotie geweest over de procedure rond de benoeming van een nieuwe kandidaat bestuurslid. Door een intrige daaromheen is voorzitter [ad-interim] Bert van Vessem, eerst niet, maar daarop toch nog afgetreden als voorzitter van de bestuursafdeling Den Bosch*.
>>Van Vessem was tot 8 mei 2012 wethouder in Woudrichem in tegenstelling tot de termijn die wij wat schreven. ..

Bert van Vessem
alsnog gestopt als voorzitter van
het afdelingsbestuur VVD Den Bosch
.
 

Er stonden op voorstel van het bestuur twee kandidaten voor een functie in de rij: een jongere, voor wie een meerderheid haar voorkeur had en een andere wat 'oudere' kandidaat. Van Vessem toonde duidelijk zijn voorkeur voor de 'oudere' jongeman. 
Die patstelling leidde tot een nieuwe bestuursvergadering, waar  -op democratische- wijze de meest geschikte kandidaat kon worden gekozen. Van Vessem ging hiermee accoord, maar veranderde - tot verbazing van zijn collega bestuursleden-later alsnog van standpunt. Hierdoor zat er voor de voorzitter niets anders op dan af te treden....

*De toedracht die Bert van Vessem zelf aan de ontwikkeling geeft: 
Dit voorjaar heeft de ledenvergadering het interim-bestuur, waar ik als voorzitter deel van uitmaak, gevraagd in het najaar te komen met een volledig bestuur.
In de najaarsvergadering hebben we een nieuw bestuur gepresenteerd dat uit 5 personen bestaat.
In het voorgestelde bestuur zou ik de functie van voorzitter invullen.
Tijdens de leden vergadering werd de gevolgde procedure ter discussie gesteld en hebben wij het agendapunt van de bestuursverkiezing teruggetrokken. Hierdoor bleef het interim-bestuur in functie.

Ik heb hieruit voor mijzelf de conclusie getrokken dat er onvoldoende draagvlak is voor het voorgestelde bestuur met mij als voorzitter en daarom mijn kandidatuur voor een functie als bestuurslid ingetrokken.
Er wordt nu gezocht naar een andere interim-voorzitter
.