VVD-wethouder Jan Hoskam stapt uit de Bossche politiek

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2021 | Gewijzigd op: 01-07-2021

Na een paar dagen bedenktijd, zoals Hoskam na de berichtgeving over de keuze van het VVD-bestuur voor Ralph Geers als lijsttrekker [zie artikel hieronder] ,heeft de VVD-wethouder besloten zich uit de politiek terug te trekken. Jan Hoskam [59 jaar] stopt na twintig jaar in de raad [als lid en als wethouder]. n het Brabants Dagblad [dd.01072021] zegt de VVD-er. 'Het is mooi geweest. Ik heb veel bereikt. Maar het heeft me ook veel tijd en moeite gekost. Het is na een moeilijke tijd [privé en met politieke vrienden] tijd om aan mijn privé leven te denken. Het was niet spectaculair, maar ik heb wel gedegen mijn werk gedaan.'

Bericht van 22 juni 2021:  VVD-bestuur kiest Ralph Geers als haar lijsttrekker bij  gemeenteraadsverkiezingen van van 17 maart 2022.
 

..........................
Jan Hoskam: Raadslid voor de VVD sinds 1998 en wethouder sinds 2011.
foto © paul kriele, 29 januari 2015.  
Bossche VVD passeert Jan Hoskam als lijsttrekker van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat is al de derde keer. In 2018 werd Renée Spermon-Marijnen als kandidaat lijsttrekker door het bestuur geadviseerd. Maar de ledenvergadering verkoos toch voor Hoskam. Dit keer is het de 32-jarige raadslid Ralph Geers.
In 2014 speelde zich hetzelfde spel af toen Govert Schermers door het bestuur als lijsttrekker naar voren werd geschoven. Maar kandidaat Hoskam won in de ledenvergadering voor deze positie waarmee hij ook aan een periode van wethouderschap begon.
Opvallend overigens was in 2018 Hoskams aankondiging dat het zijn laatste periode zou worden en zijn voornemen om jonge politici binnen de partij te gaan begeleiden.`

Vierde politiek incident bij VVD
Toen in 2007 VVD-wethouder Roderick van de Mortel voor een burgemeestersfunctie naar Vught vertrok, lag het voor de hand dat fractievoorzitter Jan Hoskam hem als lijsttrekker/wethouder voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2008 zou opvolgen VVD, maar Bert Pauli nam toen die positie in.
Voor het bestuur geldt dit keer als motief om Ralph Geers voor te dragen, dat naast alle eisen voor alle kandidaten ook vernieuwing en doorstroming van politiek talent wordt nagestreefd.
De leden zullen beslissen. Op 27 november 2021 wordt de definitieve VVD-lijst samengesteld. 
Bron Brabants Dagblad, dd.22062021.