Bossche Groenen: Antwoord op vragen parkeren/plaatsen 'tZand-Zuid

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2017 | Gewijzigd op: 16-03-2017
De gemeente antwoordt [brief dd.8 maart 2017] op  vragen van Bossche Groenen [dd. 5 februari 2017] nav van parkeerplaatsen en parkeervergunningen in de wijk 't Zand [zuidkant/Mayweg].

  
-In gebied 307 * zijn 262 vergunningparkeerplaatsen in vakken en op straat ingedeeld, En  214 betaalde/vergunning parkeerplaatsen en nog 27 vergunningparkeerplaatsen -op basis van vigerende vergunningebeleid- gekoppeld aan specifieke doelgroepen, zoals gehandicapten parkeerplaatsen, artsen plaatsen, laad- en losplekken die  semi-openbaar zijn. 
Er zijn per 1 janauri 2017 302 bewonersvergunningen en 383 bedrijfsvergunningen verleend op basis van en getoetst aan het vigerende vergunningenbeleid. 

-Er is geen sprake van beperkingen vwb parkeervergunningen voor bedrijven en kantoren. De capaciteit in de wijk is beperkt,  maar er is geen sprake van een wachtlijst.

 -Als de P&R garage Maijweg gereed is zullen bewoners van de Maijweg, Hertogstraat en Guldenvliesstraat tegen inlevering van hun vergunningenkaart/vignet aldaar een parkeerpas krijgen. Alle overige verstrekte vergunningen blijven behouden. Deze 105 parkeerplaatsen worden alleen gereserveerd voor bewoners van de Maijweg, de Hertogstraat en de Guldenvliesstraat tegen het geldende bewonersvergunningentarief en gekoppeld aan de  verstrekte vergunning. 

-In het gebied van sector 307* [dus zonder de Westwal] wordt met zoneborden op een sluitende wijze het begin en het einde van het vergunningengebied aangegeven.

-Gezien de korte termijn van de bouw van de parkeergarage komt er geen begeleidingsgroep. Het past ook niet in de gemaakte afspraken met NS.

*De kwestie van al of niet parkeren/ parkeervergunningen betreft het gebied 307*, ofwel de straten Alfons Diepenbrockstraat, Colvenierstraat, Enckevoirtstraat, Guldenvliesstraat, Hertogstraat, Julianaplein, Koningsweg, Lekkerbeetjesstraat, Luijbenstraat, Maijweg, van Breautestraat, van Diepenbeeckstraat , gedeelte van de Van der Does de Willeboissingel (ten zuiden van de Capucijnenlaan).