Feestelijke viering herinrichting Maywegbuurt

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-07-2020 | Gewijzigd op: 04-07-2020
Vrijdagnamiddag 3 juli2020 werd aan de Mayweg op feestelijke wijze en in aanwezigheid van wethouder Ufuk Kâyha de herinrichting van de Mayweg, Guldenvliesstraat en Hertogstraat gevierd. Ouders, verzorgers en tal van kinderen waren uitgelopen, hadden de lange straat en plantsoentjes versierd en bij sommigen stonden hapjes en drankjes klaar. Aan de kinderen werd door Marijn een stempelkaart uitgereikt waarop tal van activiteiten stonden waaraan ze konden deelnemen, zoals koekhappen, film kijken en bijv. zoutdeegkleien of verkleden en een foto maken.
 
.....
Boven vlnr: Annemarie Bon, wethouder Ufuk Kâyha,Josefien Fleuren die samen met voorzitter Onno Schoenmaker [uiterst rechts] en de projecktleider Roel Dekens de aanjagers zijn van deze herinrichting Mayweg, Guldenvliestraat en Hertogstraat, allen van het comité Zakkend Zand. Niet op deze foto: ontswerper WilliamJans en Paul Voncken van de gemeente afdeling Leefomgeving. 
foto's © paul kriele, 3 juli 2020.
......
..........
.......

Wethouder voor Duurzaamheid en Spoorzone Ufuk Kâhya verwees in zijn welkom naar studenten van de HAS [Landscape Design] die met hun ontwerp hadden bijgedragen aan de uiteindelijk inrichting van deze ooit verwaarloosde en miskende woonbuurt die door NS niet als leef- en ontmoetingszone werd erkend. In het ontwerp kwamen de parkeerplaatsen op straat te vervallen. Dit was alleen mogelijk als de bewoners van de Maijweg, Guldenvliesstraat en Hertogstraat hun auto in de parkeergarage Q-Park konden zetten.
De wanverhouding van NS met de bewoners heeft jaren energie en pijn bij het comité Zakkend Zand gekost. Voorzitter Onno Schoenmaker, Annemarie Bon en Josefien Fleuren hebben er heel wat uurtjes overleg en vergaderen ingestoken.
In zijn woordje plaatste Ufuk Kâyha Josefien en Annemarie centraal. Hij zei kort en bondig: ’Het heeft een lange aanlooptijd gehad. Maar nu staat er een plek om te leven te ontmoeten en te verblijven’.
Annemarie Bon tenslotte toonde zich enorm dankbaar voor hetgeen we hier voor elkaar hebben gekregen. En hoe de straat hier met zijn allen is gaan leven.
 
.....
Mayweg echt een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners van deze zuidelijke kant van 't Zand. 
-Hieronder: De stempelkaart voor de jeugd die daarmee aan allerlei activitieten konden deelnemen.

foto's © paul kriele, 3 juli 2020.
..............................
......


Terug naar boven