GroenLinks& Bossche Groenen vragen om duidelijk beleid welzijn dieren

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2016 GroenLinks en de Bossche Groenen willen een duidelijk en samenhangend beleid voor het dierenwelzijn in de stad. Bedoeld aan de burgers om helder te maken wat de gemeente allemaal voor dieren doet. In de raadsvergadering van 31 januari 2017 komen beide fracties met een voorstel. Het plan wordt gepresenteerd op de 'Informeren en ontmoeten avond' van 10 januari 2017.

Dierenwelzijn leeft enorm. Dat bleek bijv. recent bij de discussie over de bezuiniging op het beheer van dierenparkjes. Maar ook door het  protest tegen van de manifestatie Waterlicht in het Bossche Broek.
René Vonk, GroenLinks Den Bosch: Als mens hebben we een verantwoordelijkheid voor het welzijn van dieren. Daarom willen beide fracties een duidelijk omschreven en samenhangend gemeentelijk beleid op het gebied van dierenwelzijn. Dan weten inwoners wat de taken en ambities van de gemeente zijn op dit terrein. En weten de burgers wat ze aan de gemeente hebben. Judith Hendrickx, Bossche Groenen: “Zo weten bewoners die een gewond of verdwaald dier vinden voortaan waar ze daarmee terecht kunnen.”

Er komt met alle organisaties die in de stad die op dit gebied actief zijn een samenwerking.