Bossche Groenen: nogmaals roep om beleid reclameborden

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2019 | Gewijzigd op: 22-05-2019
De fractie van de Bossche Groenen komt nog eens terug op eerdere vragen [6-7-2017 !] over lichtreclame langs rondwegen van de stad.
Daar zou een visie over komen  [augustus 2018]  maar die is dit jaar [aangekondigd maart] nog steeds niet verschenen. Met name bordreclame noemt  Judith Hendrickx  reclameborden in het buiteegebied. De fractieleider wijst op reclamezuilen bij de Noorderplas en bij motel Valk in Vught. Het milieu heeft hier last van.
De fractie van De Bossche Groenen ergert zich aan de toename van de LED verlichte reclameborden langs onder meer de rondweg. Zij stelt dat behoud van het landschap en de ontwikkeling van de natuur binnen onze gemeente hoge prioriteit hebben. Als voorbeeld noemt zij het bedrijfspark De Herven en het bord bij motel Valk in Vught.
 
  Fel verlicht  [LED-] reclamebord bij Motel Valk in Vught.

foto © paul kriele, 23 november 2013.
..........................................................................................................
 
Om nu te voorkomen dat er nog meer van die horizonvervuilende reclamemasten met grote LED schermen langs onze uitvalswegen en snelwegen komen te staan willen wij hier beleid voor ontwikkelen. Waar kan het wel en waar absoluut niet.

De vragen die De Bossche Groenen stelt zijn: Kunt u het beleid omtrent grote reclamemasten aangeven?  Deelt u de zorg over de toename daarvan? En als er geen beleid is doet u dan een voorstel daarover aan de raad en wacht u, zolang er geen beleid is, op toekenning van nieuwe aanvragen.