Hotel Fletcher gemaand tot herplant na kappen waardevollle esdoorns

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2018 | Gewijzigd op: 04-04-2018
Op vragen van de Bossche Groenen [brief dd. 22032018] antwoordt de gemeente ten eerste dat de kapvergunning  op 6 maart 2018aan de directie van het Fletcher hotel langs de A2  is geweigerd omdat er geen gevaar dreigde dat de esdoorns zouden omvallen. Bovendien waren ze prima inpasbaar in de ruimte ter plekke. 
Na de illegale kap is het handhavingstraject gestart. Zodra het advies daarover binnen is zal de Fletcherdirectie worden verzocht- op straffe van een dwangsom- de bomen te herplanten.
Ook blijkt op de antwoorden op vragen van Judith Hendrickx van de fractie, dat Fletcher in de omgeving van de  Rosmalense Plas nog eens 17 bomen wil kappen.Bericht van 20 maart 2018: Waardevolle esdoorns bij Motel Fletcher gekapt
Hotel Fletcher aan de A2 in Rosmalen heeft achter haar vestiging drie waardevolle esdoorns gekapt. De bedoeling is ter plekke een parkeerplaats aan te leggen. Inderhaast is de kap gebeurd zonder de omgevingsvergunning af te wachten. Het hotel geeft als reden stormschade, maar De Bossche Groenen zegt dat die schade niet aantoonbaar is.

Burg.Burgerslaan Rosmalen

Achter hotel Fletcher aan de Burg Burgerslaan in Rosmalen gingen inderhaast drie waardevolle esdoorns tegen de grond.

foto © helmus boons, 20 maart 2018.
......................................................................................

Het Hotel heeft- buiten de aanleg van de parkeerplaats - ook nog plannen het terras uit te breiden richting Rosmalense Plas. Dat gebied is in onwikkeling met o.a. de bouw van  Appèl dienstencentrum.
In verband met deze overtreding stelt De Bossche Groenen vragen aan B&W over de achtergrond en de  oplettendheid van B&W bij deze kap en bij de toekomstige plannen van Fletcher.