Gevolg van vragen Bossche Groenen: aanpak van hufters in stadsverkeer

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2021 ....Waar stadsbewoners al jaren over klagen is het hufterig [en brutaal show-] gedrag van [vaak jonge] automobilisten en motorrijders. Judith Hendrickx van De Bossche Groenen heeft daarover vragen gesteld [brief dd. 03082021] aan B&W. 
B&W antwoordt [brief dd. 28092021] eerst in mooie en ambtelijke termen dat 'het' al jaren beleid is, maar daarna concreet dat ze [politie] gebruik maakt van een mobiele ANPR-camera [automatische kentekenplaatsherkenning], die [na registratie van foute bestuurders] tot gevolg kan hebben dat politie en fiscus prikacties gaan uitvoeren.
Het doel van die acties is informatie over hufters te vergaren. Daaruit komen bijv. onbetaalde boetes en/of  belastingachterstand naar voren. 
Een gevolg daarop is dat auto of motor in beslag wordt genomen. Wat dat laatste betreft is dit een aanpak die de politie al jaren toepast, staat in de brief te lezen.
Ook zegt B&W dat de politie wekelijks in het centrum reguliere surveillances houdt en zij notoire verkeershufters verwijst naar een verplichte scholing en educatie. 'Wat die controle betreft is het elk weekeind wel raak,' aldus de brief van B&W tot slot.