Gemeente rijdt fusie SOS rommelmarkt met PUB in de wielen

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2013 | Gewijzigd op: 01-11-2013
De fractie van De Bossche Groenen vindt dat de gemeente met een nieuwe bestemming van Pompen en Verlouw niet alleen de SOS rommelmarkt buiten spel zet, maar ook nog eens de fusie met de PUB en de Zelfkrant in de wielen rijdt.
.
Links vooraan naast Pompen en Verlouw, de SOS rommelmarkt.

foto © paul kriele, 9 januari 2012.
 

In de toekenning aan  een huurkandidaat voor Pompenen Verlouw staat dat zij eventueel later [bij vertrek]ook de ruimte van de SOS rommelmark er bij moet huren. De SOS zit daar al 25 jaar en heeft een huurcontract voor onbepaalde tijd,  aldus de fractie bij monde van Judith Hendrickx . Zij betaalt aan de gemeente een marktconforme huurprijs. 

SOS heeft de wens te kennen gegeven te fuseren met de PUB (Pastoraal Uitzend Bureau) en de De Zelfkrant. Dat proces is nog in volle gang.
SOS Rommelmarkt heeft na afronding van de fusie meer ruimte nodig. Uitbreiding met de voormalige garage is een optie.
Maar de gemeente heeft als optie het voormalige pand van de Kringloop in de Ridderspoorstraat.
 
Doordat de gemeente het pand van Pompen&Verlouw nu voor verhuur in de markt heeft gezet en inmiddels in onderhandeling is met een potentiele kandidaat, wordt de SOS Rommelmarkt nu voor een voldongen feit geplaatst en De Bossche groenen vindt  dat de fusieonderhandelingen worden verstoord en een verkeerde route volgt naar een definitieve bestemming van de oude garage. Het is ook niet de manier om zo met een charitatieve instelling om te gaan.

In dat licht  stelt de fractie vragen volgens 'het reglement van orde' over de manier waarop de gemeente met de SOS om gaat en over de wijze waarop zij het fusieproces hindert. 'Waarom is de SOS rommelmarkt geen kandidaat voor Pompen en Verlouw?, stelt Hendrickx.
.