Voormalig Rijksarchief staat te koop

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2018 | Gewijzigd op: 23-06-2018
Het voormalige Rijskarchief, een historisch hoekpand op het Anne Frankplein-Waterstraat dat door TPN Vastgoedontwikkeling was gekocht [zie hieronder] staat te koop. 
TPN kocht het monumentale pand van 1888 en liet het door Tarra Archirtectuur verbouwen. Heikel punt in het interieur waren de stalen archief stellingen, maar die mogen er uit, zegt woordvoerder  Hans Wikkerink van TPN aan Marc Brink van het Brabants Dagblad [dd.23062018]. Daar staat naast het hoofdgebouw een herenhuis. Een kandidaat koper wil daar een kantoor in vestigen. 

Redacteur Marc Brink en fotograaf
Marc Bolsius bespreken met Hans Wikkerink 
van TPN Vastgoedontwikkeling de toekomst
van het oude rijksrachief op de
hoek van het Anne Frankplein -Waterstraat.


foto's  © paul kriele, 1 september 2015 en  21 juni 2018 [l.] .
....................................................................................
Voormalig Rijksarchief op de
hoek Waterstraat -Anne Frankplein.

 


Bericht van 29 maart 2017: Rijksarchief  in Waterstraat wordt verbouwd tot twee stadswoningen.

Links de parkeergarage
Wolvenhoek en rechts het voormalige Rijksarchief in de Waterstraat-hoek
Anne Frankplein
.

foto © paul kriele, 29 maart 2107.
...................................................................


Het voormalige Rijksarchief [*1883] in de Waterstraat hoek Anne Frankplein -dat een rijksmonument is - wordt volgend jaar verbouwd tot twee stadswoningen. De verbouw gebeurt naar ontwerp van architect Jeroen van de Ven van Tarra Architecten en Stedenbouw.
Het College van B&W is al speciaal voor een toelichting in het archief uitgenodigd en heeft instemmend op de verbouw gereageerd. 
Het interieur bestaat nog voor een groot edel uit stalen regalen, maar die worden grotendeels weggehaald. De architect heeft ook een oplossing gevonden voor de slechte lichtinval. De vloeren worden opengebroken om daarmee dat gemis te gaan overwinnen.
Maar voor het zover is, wordt dit jaar het pand nog eens opengesteld tijdens Open Monumentendag op 10 september 2017.

Het pand is in beheer bij TPN Vastgoedontwikkeling die het vorig jaar aankocht. zie bericht hieronder .

Bericht van 29 juli2016 Voormalig Rijkarchief gekocht door TPN-groep Vastgoedontwikkeling
Het voormalige Rijksarchief, gelegen in de Waterstraat-hoek PrinsBernhardstraat is verkocht. De TPN-Groep* is  de nieuwe eigenaar. De TPN- Groep is in overleg met de gemeente over een nieuwe bestemming van het monumentale, ruim een eeuw oude hoekgebouw in de Waterstraat. Dat komt ook omdat de inrtchting nog geheel bestaat uit stalen regalen voor de archiefstukken. Wat daar mee gebeurt, zo ze al wegehaald mogen worden, is nog niet bekend.

Waterstraat- hoek Prins Bernhardstraat, waar
het oude Rijksarchief staat. Dat
gebouw is in handen gekomen van de TPN-Groep
.

foto © paul kriele, 29 juli 2016.

De overige gebouwen in de Waterstraat, zoals de Griffie en het provinciehuis, zijn van de provincie en bieden huisvesting aan het  Erfgoed Brabant en de kantoren voor de erachter gelegen musea.

*TPN Vastgoedontwikkeling
De TPN -Groep gelooft in eigen kunnen en kracht en weet hoe die vertaald moeten worden in vastgoed dat succes huisvest. In de projecten die wij realiseerden tonen wij dat telkens aan. TPN Vastgoedontwikkeling realiseert vastgoedprojecten vanaf planvorming en haalbaarheidstudies tot en met oplevering en ingebruikname. Wij doen dat voor verschillende opdrachtgevers, in partnerships en volledig op eigen initiatief. Wij positioneren ons zo omdat wij het vingertoppengevoel hebben voor markten en kansen. En omdat wij in staat zijn doordacht en verantwoord met de risico’s om te gaan. De bedrijfsruimten, distributiecentra, kantoren, woningen en appartementen die wij van de grond tilden, bewijzen het succes van onze aanpak.


Terug naar boven