Aanbouw en verbouw van de Grevelingen op Oost

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-03-2012 | Gewijzigd op: 15-03-2012
Aannemer Hazenberg TBI is druk bezig met de verbouw van het verzorgingstehuis De Grevelingen in Oost. Het tehuis, gelegen op de hoek Rijnstraat/Merwedelaan, dateert van de jaren 50, maar was toen gelegen in de St.Jorisstraat.  Van dat historisch kloostercomplex  werd een opvanghuis voor Nederlands Indiërs gemaakt.
In 1978 kwam op Oost de nieuwbouw klaar en volgde in mei 1978 de ingebruikneming.
Nieuw in de Grevelingen wordt  een extra vleugel voor psychogeriartrische patiënten. Die aanbouw omvat  4 woongroepen, bij elk daarvan staat een woonkamer centraal.
De Van Neynselgroep is tegenwoordig de stichting die onder meer dit tehuis beheert.

De zuidkop van het complex, waar de nieuwbouw voor psychogeriatrische patiënten komt te staan. Verzorgingshuis De Greveling aan de Merwedelaan in Oost.
foto's © paul kriele, 13 maart 2012.

De verbouwing richt zich op een modernisering van het gebouw waaronder naast het aanbrengen van nieuwe sanitaire voorzieningen, ook verstaan wordt  een verruiming van de individuele woonkamers door er een muur weg te breken.

Tijdens de verbouwing logeren de circa 95 bewoners in De Braacken in Vught. Volgend jaar moet het karwei, dat globaal  €9 miljoen kost, klaar zijn.