Officiële opening ‘ Eerste klasse’ flexwerkplekconcept in DG-fabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2015 | Gewijzigd op: 16-04-2015
Donderdagmiddag 16 april 2015 werd door wethouder [Economie en Financiën] Jan Hoskam in het voormalige kantoorgebouw van De Gruyter aan de Veemarktkade het nieuwe [flex]werkplekconcept voor zelfstandige professionals geopend.
Dat gebeurde met het aanbieden van het boek ‘De fabriek in de etalage’ over de DG-Fabriek aan de eerste zelfstandige professionals, waarvoor die plekken zijn ontwikkeld. De locatie kreeg de naam ’Eerste klasse’ en dat werd door Hoskam met argumenten onderstreept.De nieuwe leden van 'Eerste Klasse' flexwerkplekconcept in kantoorgebouw van de DG-fabriek
.
 
vlnr Maurice Horsten, directeur BIM, wethouderJan Hoskam, Jeroen Carels manager commerciële zaken bij de BIM en Susan Trower van Trower Photography, Peter Hoefsloot van Hoefsloot Spatial Solution, Iris van Zelderen van Digital Analog en Janine Steenhuizen van KEK Kamperen.Vooraf aan de opening  poseerde
wethouder Jan Hoskam met de
nieuwe directeur van de BIM Maurice Horsten.
foto's © paul kriele,  16 april 2015.

Die eerste leden zijn Susan Trower van Trower Photography, Peter Hoefsloot van Hoefsloot Spatial Solution, Iris van Zelderen van Digital Analog en Janine Steenhuizen van KEK kamperen.

Na een kort welkom door Jeroen Carels manager commerciële zaken van de BIM, gaf Hoskam nog eens een kort inzicht in de groeiend een veranderende economie. De BIM met de DG-fabriek telt 432 ondernemers die daar gehuisvest zijn.

Landelijk is het aandeel zelfstandige professionals van 2012 [749.000] naar 2104 met 50.000 gegroeid. Bijna de helft is hoogopgeleid, ze kennen nauwelijks een werkmentaliteit van 9-5 uur en werken bijv. op flexwerkplekken.
Dat heeft ‘Eerste Klasse ‘gevormd , aldus Hoskam die nog sprak over inspirerend, samenwerking, flexibiliteit en internet via glasvezel. ‘Dat is ! Eerste Klasse’, bevestigde de wethouder.
 In die sfeer refereerde Hoskam aan de uitspraak van Maurice Horsten, directeur BIM in een interview, waarin hij aangaf altijd eerste klas te reizen. ’Nou,’zei, Hoskam, ‘die stijl hebben we hier neer gezet.’

De managers namen daarop het boek in ontvangst, proosten met elkaar en de genodigden onder wie Eric Eijkelberg, directeur regio van het Ministerie van EZ en eveneens uit Den Haag, de regio ambassadeur Marjolein de Haas.


Terug naar boven