OfficiŽle start 15 ondernemers in Distributiecentrum De Gruyter

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2016 | Gewijzigd op: 21-03-2016
Maandagmiddag 21 maart 2016 werd met een oud De Gruyter-bezorg- motorwagentje, met op de bok Maarten de Gruyter, het startsignaal gegeven van de ingebruikname door 15 ondernemers van het voormalig distributiecentrum van De Gruyter aan de Veemarktkade*.

Daarmee is er een nieuwe fase aangebroken van het succesvolle concept van de BIM met deze ontwikkellocatie, waar intussen rond de 250 startende ondernemers zijn gehuisvest.
Gastheren waren vanmiddag directeur van de BiM Maurice Horsten en commercieel medewerker Niels Kersten. Maarten de Gruyter deelde nog enkele in een DG-zak verpakte DG-artikelen uit aan alle 15 ondernemers en speciaal ook een oud theeblikje, dat Martijn van de Loo van Brand Identity Design in ontvangst nam.-Boven: Aankomst van Maarten de Gruyter
bij de De Gruyterfabriek aan de Veemarktkade.
Uit het wagentje kwamen als cadeaus voor de 15 startende ondernemers die het distributiecentrum
gaan bezetten, wat kleinood uit de De Gruytertijd
.

foto's © paul kriele, 21 maart 2016.

In zijn toespraak memoreerde Maurice Horsten de grote renovatie en compartimentering van deze oorspronkelijk grote hal in 17 eenheden, waarvan een is bedoeld als vergaderkamer. Horsten toonde zich verheugd met ‘...deze samenwerking op een wel hele populaire plek. Hier hebben we de mogelijkheid om in kleinere ruimten te kunnen werken.
Dank ook aan Maarten de Gruyter van wie het niet toevallig is dat hij hier de opening verricht. Hoewel de bakfiets nogn in de revisie verkeert komt hij straks in de brasserie te staan, maar zonder de ronkende motor,' sprak Maurice Horsten niet voordat hij een dankwoordje richtte aan al degenen die deze ruimten gemaakt hebben tot wat het nu is. ‘Het is het toonbeeld van het mooiste herontwikkelingsproject van Nederland. ‘


-Links vlnr Gastheer en commercieel medewerker van de De Gruyterfabriek Niels Kersten, Bim-directeur Maurice Horsten, Maarten de Gruyter en Martijn van de Loo, die een theeblikje van de Gruyter van Maarten de Gruyter cadeau kreeg.


foto's © paul kriele, 21 maart 2016.
   

Maarten de Gruyter, de jonge telg uit een grootgeslacht van ondernemers, memoreerde dat De Gruyter jaren lang het kloppend hart was van de Bossche bedrijvigheid. Het bedrijf is ondanks zijn innovatief karakter begin 1970 ten onder gegaan. Het is mooi dat na zoveel jaar dit distributiecentrum weer een kloppend hart wordt van Den Bosch. Ik wens jullie met jullie innovatieve talenten veel succes.

Horst deelde terzijde nog meedat het oude gashuisje en het eveneens oude volthuisje op de kade van de insteekhaven thv de Jamfabriek/ ]Cor Unum] na een opknapbeurt om niet aan de ondernemers beschikbaar wordt gesteld als thuishonk en het andere wordt geschikt gemaakt  voor representatie en ontvangsten.
We plannen om in een vervolgfase daar ook nog een aanlegsteiger voor rondvaartboten aan te gaan leggen,' aldus Horsten.

*Distributiecentrum
De nieuwe kantoorruimten werden maandag 1 februari 2016 opgeleverd aan de nieuwe ondernemers. De oplevering is weliswaar het einde van een projectfase, maar voor de huurders begint juist een nieuwe fase. Zij vinden er een nieuwe plek bomvol creatieve buren in een inspirerende omgeving waar ze hun eigen geschiedenis gaan schrijven.
Het Distributiecentrum ligt op de begane grond van gebouw 4000, en was tot 1954 in gebruik door De Gruyter – als distributiecentrum. Deze ruimte, 1.300 m² groot, is van november 2015 tot januari 2016 getransformeerd naar 16 nieuwe kantoorruimten en 1 algemene vergaderruimte.


Terug naar boven