Staatssecretaris Knapen bezoekt De Gruyterfabriek en AVANS

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2012 | Gewijzigd op: 15-06-2012
Vanmorgen -donderdag 14 juni 2012- heeft staatssecretaris Knapen ondermeer de De Gruyterfabriek op de Veemarktkade bezocht. Daar werd Knapen en collegae-leden van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking en Europese Zaken verwelkomd door de directeur van de BIM /De Gruyterfabriek Clemens Bolhaar.

Het bezoek, aldus Bolhaar, was mede bedoeld voor Knapen om zich te oriënteren, uiteraard over dit  unieke bedrijfsgebouw, waar  600 mensen in 120 bedrijven werkzaam zijn. maar ook om inzicht te krijgen in de gelden uit het  Europees fonds -4 miljoen- , die aan de BIM voor de opzet van dit bedrijfscomplex  zijn verstrekt. Voorafgaand aan het bezoek gaf Bolhaar aan Bastion Oranje uitleg over de opzet en de inhoud van het programma. 'Zonder die financiële steun uit het  Europees fonds hadden we nauwelijks hier iets kunnen uitrichten.'

-Boven: Welkom bij de De Gruyterfabriek door Clemens Bolhaar [l.], directeur van de BIM. Rechts staatssecretaris Ben Knapen en uiterst rechts de geduputeerde Bert Pauli.

-Links boven vlnr.staatssecetaris Ben Knapen, gedeputeerde Bert Pauli en Michiel van Campen hoofd Internationale Zaken bij de provincie en de statenleden Kerkhof en Tsoutsanis.
-Links: Begroeting door Jop van Unnik
.

foto © paul kriele, 14 juni 2012.

Het bezoek begon met een ontmoeting van Knapen met de Commissaris der Koningin Wim van de Donk in het provinciehuis. De De Gruyterfabriek was de tweede stop in de Bossche etappe, die Knapen op 14 juni 2012 aflegde.
Bolhaar: We vertonen eerst een filmpje over de BIM en brengen daarna een bezoek aan Trible Internet Solutions met Martijn Vervoordeldonk.
Dan gaan we via 'Albert Verlinde Entertainment' naar het Creation Lab, in het bijzonder de sheddaken. Daar is een ontwikkeling ingezet om de nagalm, die door die sheddaken een vertraging van 8 seconden ondervindt, te minimaliseren. Met een folie van cellulose is dat teruggebracht naar ruim 2 seconden. 
Het bijzondere van dit bedrijf is dat ze werken op een tussenvloer waarop de bouwwerken komen en de kantoren, die eronder zijn gesitueerd.

Na afloop van 'De Gruyter' ging het gezelschap naar de Westertoren ihb AVANS,  waar specifiek de staatssecretaris zich over Fhealinc [food en health] liet informeren. 
Aan het eind van het bezoek 'Brabant' werd in Kaatsheuvel het gesubsidieerde platte landsontwikkelingsprogramma 'Boeren en Biodiversiteit' bezocht.

Terug naar boven