Karakteristiek van kasteel Heesterburgh/ de bouw ging van start

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2020 Kasteel Heesterburgh bij de Maas 
De opzet van
kasteel Heesterbrurgh
is afgeleid van een historische
situatie: kasteel op een
burcht met een dorps karakter.
 

foto © architectenbureau soeters
..............................................................

Architect en de bedenker van de Haverleij Sjoerd Soeters heeft vrijdagmorgen 14 februari 2020 met wethouder Roy Geers het startsein gegeven aan de bouw van Kasteel Heesterbrugh, het op een na laatste kasteel in de Haverleij.
Kasteel Heesterburgh vormt samen met kasteel Oeverhuyze het sluitstuk van de ontwikkeling van Haverleij. Heesterburgh onderscheidt zich van Oeverhuyze en de overige kastelen door het karakter van een burchtdorp, licht oprijzend uit het landschap met een dorpse en groene uitstraling.
Heesterburgh wordt ontsloten via een brug als toegangsweg. Het kasteel staat op een voet met aan weerszijden parkeren en bergingen.
Het kasteeldorpje, naar typologie uit de geschiedenis, heeft eerst een toegangsweg met een duidelijke entree, dan de eerste huizen / dorpje voor het kasteel en als hoogtepunt, het iets hoger gelegen kasteel.

Beeldkwaliteitsplan voor de kasteel Oeverhuyze. Oeverhuyze vormt samen met kasteel Heesterburgh het sluitstuk van de ontwikkeling van Haverleij. Eind jaren ’90 werd er begonnen met de bouw van kastelen in het groen. Inmiddels zijn er 7 kastelen en een slot gebouwd [...].. De verkoop van Oeverhuyze start in de tweede helft van 2020.