Azijnfabriek: Van Olden trekt - voorlopig- aan het kortste eind

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-02-2017 | Gewijzigd op: 15-02-2017
Met de uitspraak van de kantonrechter, dat de Gemeente [Wethouder Huib van Olden] en het bestuur van de Azijnfabriek met elkaar in gesprek moeten gaan, trekt de gemeente in de ontwikkelingen mbt de huur van de Azijnfabriek aan het kortste eind.
  Op het logo van de Azijnfabriek is een
deel van het koor van de oude Sint Jacobkerk te zien waar al tientallen jaren de stichting Cultureel Platform
Azijnfabriek haar activiteiten houdt.

...............................................................................
 

Ten eerste zit de gemeente fout met de huuropzegging. Die is niet eind 2016, zoals de gemeente stelde, maar een jaar later [kontrakt loopt dan tot 2020]. Ze is er gewoon een jaar te laat mee, stelde kantonrechter Van Ham. Beide partijen, te weten  de stichting Cultureel Platform Azijnfabriek en de gemeente strijden al maanden over de bestemming van het  voormalige koor van de oude St. Jacobkerk. Daar huist de Azijnfabriek, met uitbater Jan Rijnaarts al jaren in, met culturele en soms feestelijke en carnavaleske en ook officiële huwelijkspartijen. 'De laatste twee zijn onterecht,' zo stelde de advocaat van de gemeente. 'Maar ze worden wel gedoogd,' wierp  de advocaat van de Azijnfabriek tegen.
De gemeente zegt het koor nodig te hebben om het Stadsarchief  bij de afdeling Erfgoed [in Groot Tuighuis] onder te brengen.
Al met al is de onmin en opgelaaide twist voor de rechter aanleiding de twee alsnog rond de onderhandelingstafel te krijgen...