Stationsplein: Bloemenshop by Ruud geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-02-2017 | Gewijzigd op: 01-02-2017

Het doek leek gevallen voor de bloemenwinkel 't Station op het Stationsplein maar voormalig werknemer Ruud Wagemans neemt de zaak over. "By Ruud" staat er sinds dinsdagmorgen 1 februari 2017 boven de winkel op het plein.

Bloemenshop 't Station met meerdere vestigingen (zie website http://www.bloemenshophetstation.nl/) wilde per februari het filiaal in Den Bosch sluiten en ook in Oss gaat de zaak binnenkort dicht. De huidige eigenaar van de keten, Patrick Rommel van Anguflor BV te Heiloo zag er geen heil meer in. Daarmee dreigde na het vertrek van het Grootziekengasthuis uit het centrum opnieuw een bloemenzaak te verdwijnen.

 

De door Ruud Wagemans heropende bloemenshop
 op het Stationsplein.

.................................................. 

Ruud Wagemans denkt dat de winkel wel degelijk rendabel is. "De huidige eigenaar had een ander idee over de collectie in de winkel".. Ook leken de personeelskosten debet aan het besluit om de zaak te sluiten. Een wijziging van de openingstijden moet daarin soelaas bieden. Deze week kwam de huurovereenkomst met de vastgoedtak van NS rond. Onlangs zijn de huurprijzen van de diverse units op het stationsplein fors gedaald.

"We krijgen regelmatig verzoeken voor bloemwerken voor kantoren en horecazaken in de binnenstad. Maar daar bestond geen ruimte voor omdat 't Station niet deed aan bezorging. Ik ga dat binnenkort wel opstarten".

Ruud Wagemans komt uit Urmond en woont op een steenworp afstand van het station. Hij werkte eerder in de vestiging in Weert en Sittard. Hij neemt de zaak per direct over, met het volledige interieur.