Bestaande fietsenstalling achterzijde station van 400 naar 800 plekken

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2021 | Gewijzigd op: 11-06-2021
e gemeente erkent het tekort aan goede stallingen aan de westzijde van het Centraal Station. Daar wordt aan aahtal plekken verdubbeld naar 800. Diat gebeurt met een nieuwe hoogwaardige fietsparkeervoorziening met twee verdiepingen op de plek van de huidige fietsenstalling op het Leonardo da Vinciplein.
Op de plek van de oude fietsenstalling [midden in foto] komt een eventueel te verplaatsen nieuwe, grotere [800 plekken] stalling. 

De keuze voor de tweelaagse variant is gemaakt omdat deze variant mogelijkheden biedt om meerdere soorten fietsen (e-bikes en fietsen met afwijkende afmetingen) te stallen. Ook is er ruimte voor voorzieningen voor minder valide fietsers. Een ander positief aspect is dat de fietsparkeervoorziening direct aan de snelfietsroute ligt. 
Daarnaast is deze variant goed in te passen in de omgeving en tast de pleinfunctie niet aan. Tot slot is de fietsparkeervoorziening herbruikbaar op een andere locatie zodra de knooppunt ontwikkeling station ’s-Hertogenbosch start.
De voorbereidingen starten we op. Afhankelijk van de benodigde procedures verwachten we dat we de fietsparkeervoorziening voor de zomer van 2022 in gebruik te kunnen nemen.