Perron 3: uitbreiding en verlenging tbv intensiever treinverkeer

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2012
Station Den Bosch Centraal: tijdens de verbouwing geopend.....


foto © paul kriele, 13 augustus 2012.
Op Station Centraal worden de komende twee jaar  door Strukton werkzaamheden uitgevoerd die als doel hebben een vlotter treinverkeer. Aanleiding is dat er door de nieuwe fly-over, die voor de treinen uit Nijmegen wordt aangelegd en er ook een extra spoorbrug  naast de oude komt te liggen, er een intensievere en snellere treinafwikkeling naar en van het Station Centraal mogelijk wordt.
Daardoor is het gewenst dat perron 3 langer wordt en uitgebreid, zodanig dat er een capaciteit ontstaat voor tegelijk aankomend en vertrekkend treinverkeer. Achtergrond is dat ook het reizigersaanbod zal toenemen.

Spoor 6 van perron 3, gezien in de
richting Utrecht. Dit perron wordt  aan deze Noordkant 300 meter langer en kan daardoor  in de toekomst twee treinen tegelijk verwerken.
Links perron 3 gezien vanaf de passarelle en hierboven gelijkvloers.

foto's © paul kriele, 10 augustus 2012.

Aan beide koppen wordt perron 3 langer. Met name aan de Noordkop komt er bijna 300 meter bij. Voor de realisatie wordt tijdelijk op spoor 6 een perron gebouwd.

Perron 3 mist vanaf de passarelle naar de sporen 6 en 7 een roltrap aan de Noordkant. Daar komt alsnog ook nog een roltrap bij.

Perrron 3 in de richting Eindhoven/Maastricht. Aan deze zuidkant wordt het perron met circa 70 meter verlengd. Perron 3. Links gezien vanaf de passarelle en hierboven gelijkvloers.
foto's © paul kriel, 10 augustus 2012.

Over het algemeen worden op het emplacement de rails en de wissels vernieuwd, omdat ze verouderd zijn en daardoor storingsgevoelig.

Terug naar boven