Krullarstraat : Juwelier Pieter Jacobs in 't nieuw

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2012 | Gewijzigd op: 04-04-2012
Juwelier Pieter Jacobs, op Krullarstraat 9, heeft zijn zaak - zo tegen het voorjaar - in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen ging de verfkwast er over heen, maar ook een binnenhuisarchitect  ontwierp een stijlvol interieur met verlichte vitrinekasten.
Het niet al te groot pandje straalt een intieme sfeer uit en bevat enkele aparte decoraties zoals een grote lamp aan het plafond met aan de binnenkant bloemmotieven alsof ze er op gestuuct zijn.

Het herenhuis op Hinthamerstraat 149, waar Pieter Jacobs 30 jaar geleden begon. Links zat - toen nog -'De Nobele Baas'.  Het geheel in stijl uitgevoerde nieuwe interieur van Juwelier Pieter Jacobs in de Krullarstraat. Links Christiaan van Raak en rechts Jacobs junior Donald.
foto's © paul kriele, 4 april 2012.

Historie
Pieter Jaocbs had zijn eerste zaak 'Juwelier PieterJacobs' in Den Bosch vanaf 1982 t/m 1984 op Hinthamerstraat 149, naast DeGeerlingse Brug. In het andere -linker - deel van dit historisch interessante pand was de antiekzaak 'De Nobele Baas' gevestigd. Intussen is die naar de Verwersstraat verhuisd.

Zie ook de website van Juwelier Jacobs.