Juwelier Siebel gesloten door faillissement/zaken heropend

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-01-2014 | Gewijzigd op: 12-02-2014
Bericht van 11 febrauri 2014 heropening van zaken
Siebel opent alsnog enkele zaken in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Breda.

Bericht van  20 januari 2014 Siebel failliet
De Bossche vestiging van Siebel op de hoek Markt/ Kerkstraat is meegesleurd in het faillissement van de landelijke keten Siebel Juweliers. Het is een van de 36 vestigingen. Maar de directie wil nog niet van een opheffen van het bedrijf spreken. Ze deelt mee dat er binnenkort meer duidelijkheid komt over het bedrijf, waar 170 personen werkzaam zijn.
Een aangestelde curator gaat bezien of er nog toekomst is voor het bedrijf, óf in afgeslankte vorm, óf  door een overname.
.
* Verklaring faillissement
Juwelier Siebel op de hoek Markt/Kerkstraat is -
vanwege een faillissement- gesloten.

foto ©  paul kriele,19 januari 2014.

Historie
In 1912 opende oprichter/eigenaar Abel Siebel in Rotterdam zijn eerste juwelierszaak. Van lieverlee ontstonden er 36 vestigingen verspreid over het land. 
Siebel is in handen geweest van Vendex [V&D concern] en van Abel Slippens van de Sligro.
Bij het honderdjarig jubileum vorig jaar maart verkreeg Siebel Juweliers het predicaat Koninklijk.

Recentelijk ontving Bastion Oranje al een tip over een naderend faillissement van de zaak.

*Verklaring Faillissement
Een deskundige op dit gebied, die anomiem wil blijven, verklaart het faillissement aan de hand van meerdere motieven: de noodsprong die Siebel eerder maakte door samen te gaan met Aurum die zelf ook al in de- financiële-problemen is geraakt. Maar ook het feit dat je de webwinkel van Wehkamp neemt om je verkoop te stimuleren. 

Maar het ligt ook aan de winkelformule die intussen- bij de traditionele juwelier-verouderd is .Het assortiment is verlaagd naar staal en  non-edelmetaal waarmee de concurrentieslag met de sieradenboutique's is gestart.
Ook de opkomst van de goudsmeden, die wel hun meerwaarde aan het publiek kenbaar maken, speelt een rol in de markt van juweliers en goudsmeden.