Smaaklokaal blijft gewoon in Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2016 | Gewijzigd op: 12-10-2016
In onderstaand bericht 'Gemeente positief over meer horeca in Paleiskwartier' van 5 oktober 2016 staan twee regels bij de foto van de Jheronimustoren. Daarin wordt de suggestie gewekt dat 'Het Smaaklokaal' van Bob Hutten zou verdwijnen uit het Paleiskwartier. Deze zin is er door foute -onbegrijpleijke  -omstandigheden ingeslopen. Met andere woorden, die suggestie is dus onterecht. Waarvoor excuus.
Met het Smaaklokaal, dat er sedert 2014 is gevestigd is dan ook niets mis. Waarvan akte!


Bericht van   5 oktober Gemeente positief over meer horeca in Paleiskwartier 
Uit het antwoord van  B&W [brief dd. 5-10-2016]  op vragen van  René van den Kerkhof van D66 [brief van 14092016] over verhoging van de leefbaarheid van het Paleiskwartier door voldoende horecavestigingen blijkt de gemeente daar redelijk positief tegenover te staan.
'Het draagt bij aan het stedelijk karakter van de wijk staat in het antwoord
De brief verwijst daarbij naar Happy Italy** onderin de flat Livin en de koms tvan een megabioscoop en de horeca-uitbreiding in het pand van supermarkt Emté.*
B&W geeft geen direct antwoord op de vraag of Happy Italy ook een riant terras mag exploiteren, alhoewel zij wel wijst op de markante ligging tussen de [toekomstige] bioscoop en de EMTé. 'Ook speelt de mening van de bewoners hierbij een rol,' staat in de brief van B&W.

'De komst van een hotel is nog afhankelijk van potentiële exploitanten en investeerders, aldus B&W. 'Er ligt al wel een voorlopig ontwerp klaar.'

**  Zie artikel Happy Italy verslaat Vapianano bij vestiging in Paleiskwartier.dd. 1 juni 2016.

*Meer horeca in Paleiskwartier ..?
De nieuwe flat Livin waarin
een Happy Italy zich vestigt.