Beeld van grote bioscoop Kinepolis in Paleiskwartier nu bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2016 | Gewijzigd op: 26-10-2016
De toekomstige bioscoop van Kinepolis in het Paleiskwartier heeft zijn vergunningen binnen.  De bioscoop die zeven zalen [1000 stoelen]  telt, ligt dan wel naast de Paleisbrug, maar op die hoogte komt er geen toegang.
Opvallend futuristisch
De bioscopen van Kinepolis zien er over het algemeen erg futuristisch uit. Vaak met veel glas, soms op palen, zoals in Utrecht en Dordrecht, en vaak kleurrijk. Dan valt het ontwerp voor 'behoudend' Den Bosch erg tegen..
Het enige bijzondere is dat er witte natuursteen in het gebouw is gebruikt en aan de frontzijde veel glas is verwerkt.

Er zijn nog geen afbeeldingen beschikbaar. Kinepolis
werkt vaak met veel glas en witte
stenen. Dit is een bioscoop in België.
 

De bioscoop, die 12 miljoen  gaat kosten, bestaat straks uit twee delen. De bouw begint nog dit jaar. Een hoger kantoor deel aan de Magistratenlaan met mogelijk een daktuin. Er achter en lager deel de bioscoop waarvan het  front is voorzien van veel glas en gelegen is aan de zijde van de EMté, waar ook de ingang is. 


De bioscoop ligt ingeklemd achter een kantoorgebouw en de in aanbouw zijde flat De Office, beiden aan de zijde Magistratenlaan. Hierdoor is de bioscoop vanaf het stationsemplacement niet te zien. Aan de binnenzijde ligt de bioscoop met zijn front naar de Emté en vlak naast de Paleisbrug.