Bierbrouwerij annex opleidingsschool in Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2016 | Gewijzigd op: 01-11-2016
De crowdfundactie voor een bierbrouwerij van De Jongens van Jan de Wit in het Paleiskwartier [naast de Emté] is ver op scheut.  Maar er is  nog  € 6.500 nodig  voor de grote biertanks die de stadsbrouwer Erwin de Wit zelf niet kunnen financieren.  Daarom is het laatste traject van de  crowdfundactie  ingegaan.

Erwin de Wit, voormalig kroegbaas van Café Anders in de Karrenstraat [nu café Jij en ik] , tegenwoordig inspecteur bij Grolsch, wil onder de naam Jongens van de Wit dagelijks [10.00-24.00 uur] bier tappen, erover informeren en gasten de brouwerij tonen. Daarbij worden ook ee kleine hapjes geserveerd.  Daarnaast richt Erwin op deze plek ook een Stibon opleidingscentrum in. De verwachting is dat eind november 2016 deze 'biercombinatie' open zal gaan.

 
 Rechts middenin de foto, rechts naast de -Jheronimus Toren-staat de fabriekshal met de sheddaken. Vooraan komt de bierbrouwerij /lokaal van De Jongens van Jan de Wit.
 

De Bossche stadsbrouwerij, met bierlokaal annex brouwerij, is gelegen tussen Bagels en Beans en restaurant Pollevie in het voormalige fabriekspand van Interpharm, met die bekende sheddakenkaal. ..
Twee part-time brouwers gaan de onder meer een blond bier (Maagdelijk Blond) en een donker Bossche Duisternis bier brouwen.